Grupe za EHF EURO 2024: Srbija i Crna Gora ponovo zajedno - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Grupe za EHF EURO 2024: Srbija i Crna Gora ponovo zajedno

Grupe za EHF EURO 2024: Srbija i Crna Gora ponovo zajedno

zika.bogdanovic
0 komentar

U Beču je održan žreb za EHF Evropsko prvenstvo u konkurenciji žena koje se igra od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Srbija i Crna Gora igraće zajedno u grupi sa Rumunijom i Češkom.

Grupa B igraće se u Mađarskoj, u Debrecinu a raspored utakmica u preliminarnoj fazi je sledeći:

29.11.2024.   Crna Gora – Srbija

01.12.2024.   Srbija – Češka

03.12.2024.   Srbija – Rumunija

Selektor najboljih srpskih rukometašica, Uroš Bregar, analizirao je grupu i rivale svog tima.

Ne mogu biti baš zadovoljan žrebom. Iz četvrtog šešira dobili smo najtežeg protivnika, Češka je na poslednjem Svetskom prvenstvu zauzela osmo mesto. Iz prvog šešira smo izvukli Crnu Goru od koje smo dva puta bili poraženi u kvalifikacijama za ovaj šampionat, ali sa samo golom razlike. Dobro se poznajemo, igramo sličan rukomet, ali su Crnogorke uvek neugodan rival. Takođe dobro znamo i Rumuniju, igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu, ali smo mi kao tim i tek kako napredovali u odnosu na taj meč. Imaju jako domaće prvenstvo, možda čak i najjaču ligu u Evropi, što je veoma značajno. Izvukli smo možda i najtežu grupu, možemo svaku utakmicu da dobijemo, a možemo svaku i da izgubimo, verujem da će nijanse odlučivati. Takođe, s obzirom na promenu sistema takmičenja, iz grupe prolaze samo dve ekipe, a mi se nadamo da ćemo izboriti svoj put do plasmana u narednu fazu”, rekao je slovenački stručnjak a potom se osvrnuo na svoj tim i pripreme:

Nadam se da ćemo imati na raspolaganju zdrav i spreman roster, da ćemo moći da računamo na Kovačević posle trudnoće, takođe. Započeli smo dobar ciklus rada kroz kvalifikacije i cilj je da tako i nastavimo do odlaska na Evropsko prvenstvo. Devojke su napredovale i individualno i kao tim, te se nadam da će dobro raditi i u klubovima, da spremni odemo na šampionat!

Makedonija se našla u grupi sa Švedskom, Mađarskom i Turskom. Hrvatice će do glavne faze tražiti put protiv Danske, Švajcarske i Farskih ostrva, a Norveška, Austrija i Slovačka će biti rivali Slovenkama.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball