Hrvatska i Makedonija u "TOP 12"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Hrvatska i Makedonija u "TOP 12"!

Hrvatska i Makedonija u "TOP 12"!

0 komentar
Treći dan na svetskom prvenstvu u Francuskoj, doneo je razrešenje dilema u nekim grupama, oko putnika u drugu fazu takmičenja. Ono što je najbitnije za ljubitelje rukometa sa ovih prostora, obe ex-yu reprezentacije, Hrvatska i Makedonija, plasirale su se u drugu fazu takmičenja, u kojoj će razigravati za četvrtfinale. U derbiju grupe A, Francuska je pobedila Hrvatsku 28:26 (14:11), tako da će ekipa Josipa Šojata u drugom delu prvenstva startovati bez bodova. Makedonke su danas lagano odradile posao protiv Australije 30:13 (12:9). Budući da su u drugom meču grupe B, Ruskinje remizirale sa Brazilom 31:31, šampionke Južne Amerike će morati da se zadovolje trećim mestom i igranjem u "President cupu", koje donosi plasman između 13. i 24. mesta.

Od većih iznenađenja na ovom šampionatu, izdvajamo eliminaciju reprezentacije Austrije u grupi C, koja je posle poraza od Angole, danas overila svoj neuspeh protiv Norvežanki porazom 20:33 (13:19). Angola osam minuta pre kraja, vodi protiv Dominikane 37:16, što je više nego dovoljno da kažemo da se na Angolu može ozbiljno računati u daljem toku takmičenja. Nije ovo prvo takmičenje na kome Afrikanke skidaju skalpove favorizovanim evropskim ekipama.

U grupi D, Rumunke su opravdale ulogu favorita. U direktnom duelu za prvo mesto, pala je Poljska 38:33 (18:20), dok se utešnim razigravanjem moraju zadovoljiti Kina i Tunis, u čijem međusobnom odmeravanju, bolje su bile Tunižanke 30:27.

U grupi E, večeras su Mađarska i Španija odigrale nerešeno 26:26 (13:14). Ovakav rezultat bi se samo na prvi pogled mogao podvesti pod lošim danom Anite Gerbic i drugarica, ali ne treba zaboraviti da je Španija jedna od država gde se igra najbolji ženski rukomet na svetu, iako rezultati reprezentacije nisu na vrhunskom nivou. U borbi za treće mesto, Kongo je dobio Japan 32:28.

Konačno, grupa F u kojoj tuguju Ukrajinke. Sigurno da je čudno, kada jedna reprezentacija koja u baražu izbaci olimpijskog šampiona Dansku, osvoji treće mesto u grupi i mora da se bori za neko 13,15 mesto, kao što je to slučaj sa Ukrajinom. Ipak, Nemačka i Koreja su bile prejake. U borbi za prvo mesto, Nemačka predvođena zvanično najboljom igračicom planete, Krause, glatko je dobila Koreju 32:26 (14:12), dok su Ukrajinke svoj bes zbog eliminacije iskalile na Paragvaju 43:17 (19:6).

 
Posle prve faze SP u Francuskoj, izrazitog favorita nema. Ono što je jedino izvesno, jeste potpuna neizvesnost. Nažalost, srpski ljubitelji rukometa nemaju tu sreću da se nagledaju najboljeg svetskog rukometa. HRT prenosi utakmice hrvatske reprezentacije, ali evo, večeras na programu nije bilo veoma bitne utakmice sa domaćinom, Francuskom. Utakmice makedonske reprezentacije možete pratiti na satelitskom programu makedonske televizije.
Ž.B

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball