Inđijke krenule u novu sezonu: "Želimo da postanemo stabilan superligaš" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Inđijke krenule u novu sezonu: "Želimo da postanemo stabilan superligaš"

Inđijke krenule u novu sezonu: "Želimo da postanemo stabilan superligaš"

0 komentar

U zgradi opštine Inđija juče je upriličeno okupljanje i prozivka rukometašica ŽRK „Železničar“ koje će i naredne sezone igrati rukometnu superligu Srbije.

Planove za naredne sezone, kada je u pitanju perspektiva kluba iznela je predsednica jedinog inđijskog superligaša, Sunčica Božić.

„Želimo da postanemo stabilan superligaš, ali i da održimo kontinuitet u radu sa mlađim selekcijama. Učinićemo sve da od kluba napravimo jednu instituciju u kojoj će se ozbiljno raditi sa mladim sportiskinjama i seniorskom ekipom koja treba da ostane u superligi još dugi niz godina“ – istakla je Sunčica Božić, a nakon toga se osvrnula i na one koji će u narednoj sezoni podržati klub, sponzore:

„U letnjoj pauzi usledile su promene kada su u pitanju sponzorski ugovori. Metal Cinkara više nije generalni sponzor. Gas Teh je već četvrtu godinu uz nas kao sponzor, a uz nas su sada i „Henkel“, hotel „Park“ Beška, „In klub“, Žitosrem“ i „Grundfos“ kao sponzor turnira, manifestacija i nekih naših aktivnosti i takmičenja“.

Trener Zoran Barbulović nadovezao se na konstatacije predsednice kluba:

„Kada sam došao u klub i kada smo prve dogovore pravili, naša ideja je bila da stvorimo klub koji će u narednom periodu da podigne i stabilizuje nivo igre. Posebno smo vodili računa kada smo birali igračice, jer nam je bitno da stvorimo dobru ekipu, koju će odlikovati, pre svega, jedna prijateljska atmosfera i dobra saradnja igračica sa trenerom i upravom. Rad sa mlađim kategorijama je izuzetno važan, i cilj nam je da u seniorsku ekipu dovedemo što više mlađih igračica koje će se uz devojke koje su sada nosioci igre usavršavati, a mi ćemo na taj način
stvoriti igrački kadar za naredne sezone“.

Pored toga što je osnovala školu rukometa koja funkcioniše već dve godine uprava ŽRK „Železničar“, napravila je još jedan korak kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama. Napravili su saradnju sa ŽRK „Hajduk“ iz Beške iz kog je već stiglo nekoliko igračica, a planira se konstantna razmena igračica ova dva kluba, kako bi svaka od njih imala najbolje uslove za usavršavanje.

U prelaznom roku u Inđiju je stiglo nekoliko igračica, a trener Zoran Barbulović predstavio je nove igračice.

„Prvi dogovor smo napravili sa golmanom Zlatom Paplacko. Odlučili smo se za nju zbog njenih ljudskih kvaliteta. Ideja je bila da Zlata pomogne kod naših mladih golmana u radu sa njima i sa mlađim kategorijama. Posle smo
se dogovorili sa Jovanom Petrović. Jovana igra na poziciji desnog beka. Na toj poziciji u predhodnoj polusezoni je bila Pera Vrdoljak i tražili smo jednog levorukog igrača. Mislim da u ovom trenutku boljeg igrača u našoj zemlji nismo mogli da nađemo. Sledeća je bila Aleksandra Đorđević. Ona igra na poziciji levog krila, a ko malo više prati rukomet zna da je bila i član naše reprezentacije. Nadamo se da će i ponovo biti član naše selekcije. Ona je došla iz beogradskog Radničkog. Jovana Kostić je sledeća koja je stigla u naš klub, takođe iz beogradskog Radničkog. Ona
igra na poziciji pivotmena. Od mladih igračica doveli smo Jelenu Đurović iz Kladova koja igra na poziciji srednjeg beka. To je igračica koja tek treba da stekne potrebno iskustvo i znanje i to je naša perspektiva u klubu. Poslednje pojačanje je Anita Čampa, koja je iz Pirota otišla u Naisu, pa je otišla u Francusku, igrala je za Zaječar, a poslednje tri sezone je igrala u Španiji, pored toga stigle su i igračice iz Beške“.

Rukometašice će u narednom priodu trenirati u Inđiji, a treninzi počinju već danas. U planu je odigravanje velikog broja utakmica i turnira, a Zoran Barbulović istakao je samo neke od njih.

„Planiramo da odemo u Prilep i da ekipa iz Prilepa bude naš gost, a potom i na turnir u Samoboru. Želimo da uspostavimo kontakt sa Slovencima, da oni sada dođu kod nas, a mi da u sledećoj pauzi u prvenstvu da gostujemo tamo. Ovde imamo dosta kvalitetnih klubova sa kojima možemo da igramo utakmice i nema potrebe da idemo na neke specijalne pripreme“- zaključio je Barbulović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball