Jovana Bartošić (Srbija-Španija, 18h): "Na nama je da damo sve od sebe u svakom trenutku!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Jovana Bartošić (Srbija-Španija, 18h): "Na nama je da damo sve od sebe u svakom trenutku!"

Jovana Bartošić (Srbija-Španija, 18h): "Na nama je da damo sve od sebe u svakom trenutku!"

0 komentar

 Najbolje srpske rukometašice danas od 18 časova u Zaječaru(RTS2) igraju sa Španijom utakmicu trećeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Posle velike pobede u Turskoj, utakmice sa prvim favoritom u grupi ne nose epitete odlučujućih i epohalnih, ali svakako da će u dobroj meri njihov ishod približiti jednu selekciju korak bliže željenom cilju. Španija je u utorak letom iz Madrida stigla u Beograd i odmah produžila put istoka Srbije. Pred utakmicu koja suštinski ne rešava pitanje odlaska Srbije put Danske i Norveške, razgovarali smo sa levim krilom reprezentacije, Jovanom Bartošić-Atanasković.

Kakva je situacija u ekipi pred današnji meč?

– Atmosfera je fenomenalna! Sve devojke su raspoložene za utakmicu. Pripreme su prošle u najboljem redu iako smo radile naporno. Uigravale smo se, pomagale novim igračicama da se što bolje uklope, u stvari, samo je Tanja Vučkovic sasvim nova. Ona se sasvim dobro uklopila, ima želju i volju da radi, uostalom kao i sve mi. Radili smo dosta na odbrani, polu kontri i kontri. Nažalost, Suzana Ćubela neće moći da nam pomogne danas jer ima problema sa nogom.

Selektor inače dosta insistira na čvrstoj odbrani, jeste pronašli pravu kombinaciju za Španiju?

-Da, složile smo odbranu. Radimo sve što nam je selektor rekao. Najviše smo se oslonili na sredinu gde moramo pomažemo jedna drugoj i da se dosta krećemo. Da ne dozvolimo da pucamo i ispadamo na sredini. Na nama je da damo sve od sebe u svakom trenutku. Ima dosta igračica za zamene i svaka da odigra maksimalno i po pet minuta, možemo održati taj visok tempo i naravno pobediti.

Šta navijači mogu da očekuju od današnjeg meča?

-Mogu da im obećam da će biti jako dobra utakmica. Španjolke nisu ekipa ni za potcenjivanje ni za strah. Igraćemo svoju igru, nadam se da će rezultat na kraju biti u našu korist, a sigurna sam da se nećemo predati do samog kraja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball