Balkan-Handball.com

Jovanka Radičević: „Nijanse će odlučivati“

Jedno od najboljih desnih krila planete, Jovanka Radičević trenutno je drugi strelac Crne Gore na šampionatu u Srbiji(30 golova u 6 utakmica). Njena fanatičnost i pobednički duh obeležio je godine rasta crnogorske selekcije u predhodnom periodu. Pred polufinale sa Srbijom, imali smo priliku da je pitamo za dosadašnje utiske sa prvenstva.

-Napravili smo neverovatan uspeh pošto smo u izmenjenom sastavu došli do polufinala. Nemamo Bojanu i Maju, ali smo pokazale da imamo tim koji je spreman za velika dela. Sa velikom borbenošću i srcem smo stigli ovde. Svaku utakmicu smo se bavili samo sobom i fokus je bio na onome što mi treba da radimo. Kada imate zajednički cilj, to pokušavate da sprovedete na terenu. Nismo dozvoljavale da nas ništa poremeti i mislim da smo energiju sa Olimpijskih igara samo preneli na Evropsko prvenstvo.

Srbija je na sličan način došla do polufinala, baš uz veliku borbenost i srce gde se najbolje video naš mentalitet. Šta da očekujemo sutra?

-Meni je drago što je Srbija došla do polufinala i što su pokazale naš balkanski mentalitet. Mene svi pitaju kakav je osećaj igrati protiv Srbije? Verujte, ja sam srećna što je Srbija u polufinalu i na terenu ćemo pokazati ko je bolji. Mislim da će se sastati dva velika karaktera, ko bude bolji neka mu je sa srećom. Nikada pre utakmica ne govorim ko će da pobedi jer je teren jedino merilo. Neće presuditi samo kvalitet, već neka smirenost i mislim da će nijanse odlučivati. I neka dodje svih 20 hiljada ljudi, polufinale bez publike nije polufinale. Ja volim da igram pred punom dvoranom u takvoj atmosferi.

Odakle preti najveća opasnost?

-Ne bih nikoga izdvajala jer je mnogo bitnije što smo i mi, i Srbija kao tim stigli do polufinala. Mislim da Srbija igra timski, ima par individualaca koji se ističu, a Katarina Tomašević je bila vodja na svim utakmicama do sada.

Kako ćeš protiv Andree?

-Prijateljstvo sutra stavljam na stranu jer smo za vreme utakmice rivali, a posle utakmice opet prijatelji.

2 Comments

  1. ASDF

    14/12/2012 at 18:02

    Bravo. Rivali na terenu, prijatelji van njega. Tako treba. Steta sto sa Srbijom igramo u polufinalu a ne u finalu.

  2. crofra

    15/12/2012 at 00:31

    dobro receno!!!sportski pozdrav

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *