JUBILEJ: 60 godina rukometa u Gornjem Milanovcu - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet JUBILEJ: 60 godina rukometa u Gornjem Milanovcu

JUBILEJ: 60 godina rukometa u Gornjem Milanovcu

Zorica Radojkovic
0 komentar

ŽRK „Metalac a.d.” nizom manifestacija obeležava 60 godina postojanja rukometa u Gornjem Milanovcu.

Prvi deo obeležavanja ovog jubileja bio je u junu protekle godine. Susretom veteranki ŽRK „Metalac a.d.” i ŽRK „Radnički” iz Kragujevca, rukometašice koje su obeležile period od 2000-2015. godine, podsetile su prisutne na najveće uspehe kluba.

Drugi deo proslave počeo je turnirom mlađih kategorija. Rukometašice ŽRK „Metalac” iz Kraljeva, ŽRK „Kolibri” iz Gornje Trnave i ekipa domaćina, uzrasta 2005. godište i mlađe, su nagrađene medaljama sa posvetom jubileju.

Po završetku turnira utakmicu su odigrale veteranke koje su aktivno igrale u periodu od 1980-2010. godine, gde su se pojavile neke kojima bi se Milanovac mogao i sada ponositi. 

Svečanost je nakon utakmice nastavljena Svečanom skupštinom kluba sa dodelom priznanja svim učesnicima u 60-godišnjoj istoriji kluba u vidu zahvalnica, srebrnih i zlatnih plaketa.

Nosioci najvećeg priznanja – zlatne plakete su igračice iz najuspešnije generacije, kadetske prvakinje Srbije 2000. godine( na slici stoje s leva: Danijela Lazović, Ana Nedeljković, Ana Jevtović, Suzana Torlaković, Ivana Tanasković, Ivana Nedeljković, Sanja Glišović, Bojana Nedić, trener Slobodan Jevtović; sede: Nevena Gojković, Ana Nikolić, Marija Petković, Violeta Bojović, Jovana Bartošić i Katarina Ilić). članice najvišeg ranga takmičenja – Superlige 2001/02. godine, kao i nekoliko igračica koje su stasale da uz ovu šampionsku ekipu budu neprekidno u samom vrhu. U mladjim reprezentativnim kategorijama bile su Ana Nedeljković i Nevena Gojković, a najistknutije reprezentativno ime seniorske reprezentacije Srbije, ostala je Jovana Bartošić – Atomski mrav.

Nosioci zlatnih plaketa su i bivše igračice koje su pored igračkog doprinosa imale i zapaženo mesto u ostalim segmentima života i rada kluba, Senija Đuković, Marija Lazović i Nevenka Kovačević, a veliki doprinos dala su i dva trenera koja su obeležila gotovo čitav ovaj period, a to su Milivoje Urošević i Slobodan Jevtović. 

izvor: GMINFO.RS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball