Balkan-Handball.com

Kadetkinje Srbije poslednje na EP, Crnogorke se plasirale na SP

Iako se nijedna od tri EX-YU selekcije nije proslavila na kontinentalnoj smotri kadetkinja, ipak će sa različitim raspoloženjem napustiti Slovačku.

Kadetska reprezentacija Crne Gore uspela je da pobedom završi šampionat i ostvari ključnu pobedu za odlazak na Svetsko prvenstvo sledećeg leta u Poljskoj. Izabranice Mire Čelebić pokazale su karakter i savladale su domaćina 22-20 u meču koji je odlučivao o 11. mestu koje je poslednja karta za naredno eliko takmičenje generacije 2000 sa skorom od tri pobede i četiri poraza.

Hrvatska je smogla snage za pobedu u meču za 13. mesto protiv Austrije 34-27 i tako popravi skor na šampionatu na dve pobede i pet poraza. 

Tako ružno zvuči, ali je istina. Reprezentacija Srbije zauzela je poslednje, 16. mesto na evropskom prvenstvu u Slovačkoj pošto je i u poslednjoj utakmici doživela ubedljiv poraz od Češke 27-17. Učinak selekcije koju je na ovom šampionatu predvodio Radan Rovčanin sveo se tako na jedan remi i šest poraza.

Prvi izlazak na veliku scenu srpske generacije 2000 je neslavno završen. Poslednji na šampionatu ispada u takozvanu drugu ligu medju evropskim selekcijama što je veliki korak unazad za Srbiju. Osim pitanja kako se to desilo, ostaće nejasno zašto je na samo mesec dana pre početka prvenstva u Slovačkoj sa pozicije prvog trenera ove generacije smenjena Vesna Bojković koja je sa ovim devojčicama radila na svim okupljanjima u predhodne tri godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *