Katarina Tomašević: Turnir u Seulu bio dobra provera za ono što nas čeka – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Katarina Tomašević: Turnir u Seulu bio dobra provera za ono što nas čeka

Nakon odigranog pripremnog turnira u Seulu, najbolje srpske rukometašiće u Južnoj Koreji obavljaju završne treninge uoči početka Svetskog prvenstva u Japanu. Najiskusnija među izabranicama Ljubomira Obradovića, Katarina Tomašević, ističe da je zadovoljna prikazanim u duelima sa domaćinom (28:27), Rusijom (43:25) i Mađarskom (25:23). 

„Turnir je bio jako dobar. Poslužile su nam tri utakmice sa izuzetno kvalitetnim protivnicima  da vidimo gde smo. Iskoristile smo vreme za uigravanje i ono što je planirano za Svetsko prvenstvo. Rezultat nam nije bio prioritet, najvažnije je bilo da isprobamo sve varijante koje ćemo koristiti i u Japanu“, rekla je Tomaševićeva.

Srbija je u prestonici Južne Koreje zabeležila dve pobede i jedan poraz, a u japanskom gradu Kumamotou prvo je očekuje borba za plasman u glavnu fazu svetske smotre reprezentacija. Na tom putu timu koji je 2013. godine postao vicešampion Sveta, stajaće redom Angola, Kuba, Norveška, Holandija i Slovenija.

„Prva utakmica na svakom takmičenju je najvažnija. Čeka nas izuzetno nezgodan protivnik Angola. Fokusirane smo na njih, imamo izuzetno tešku grupu, tako da ćemo ić iz meča u meč“, kaže iskusni čuvar mreže srpskog nacionalnog tima.

Svetsko prvenstvo u Japanu startuje u subotu, 30. novenbra, i trajaće do 15. decembra. Srbija se nalazi u grupi A, i premijerni meč igrače već prvog dana protiv Angole (07:00h). Po tri najbolje  reprezentacije iz četiri grupe obezbediće plasman u glavnu fazu, odakle će uslediti borba za ulazak u nok aut deo takmičenja, ali i kartu za Olimpijske igre, ili kvalifikacije za OI.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *