Konačan žreb za EP u Danskoj i Norveškoj u 17h u Odenzeu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Konačan žreb za EP u Danskoj i Norveškoj u 17h u Odenzeu!

Konačan žreb za EP u Danskoj i Norveškoj u 17h u Odenzeu!

0 komentar

 Žreb za raspored grupa na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj održaće se danas u 17 časova u Odenzeu na poluvremenu prijateljskog meča selekcija domaćina u okviru proslave 75. godina postojanja danske rukometne federacije. Plasman na kontinentalnu smotru obezbedilo je kroz kvalifikacije 14 najboljih i najspremnijih ekipa Evrope, dok su direktan plasman obezbedili organizatori. Reprezentacije će biti raspoređene u četiri grupe od kojih se dve igraju u Danskoj ( grupe A i B u gradovima domaćinima Aalborgu i Aarhusu) i dve u Norveškoj(grupe C i D u gradovima domaćinima Larviku i Lillehammeru).

EHF je prevashodno na osnovu rezultata u kvalifikacijama i plasmanu na EP u Makedoniji 2008.godine, smestio 16 ekipa u četiri "šešira" odakle će prvo biti izvučeni preostali nosioci grupa pošto su Norveška i Nemačka već dobile svoje grupe, kao i Danska i Rusija.

Prvi šešir: Norveška(grupa D), Nemačka(grupa C), Španija i Crna Gora

Drugi šešir: Hrvatska, Mađarska, Ukrajina i Danska(grupa A)

Treći šešir: Rusija(grupa B), Rumunija, Francuska i Švedska

Četvrti šešir: Srbija, Slovenija, Holandija i Island.

Osim Srbije i Slovenije koje ne mogu biti u istoj grupi, mogući su dueli reprezentacija sa naših prostora već u prvoj fazi takmičenja. 

Žrebu će prisustvovati selektori reprezentacija organizatora Jan Pytlick i Thorir Hergeirsson, ali atraktivnijim i zanimljivijim će ga učiniti četiri igračice koje su ove sezone blistale u redovima svojih reprezentacija i klubova: Kristina Neagu(Rumunija, Oltchim) ,  Anja Althaus(Nemačka, Viborg),  Linn-Kristin Riegelhuth( Norveška, FCK) i Trine Troelsen(Danska, Aarhus).

Gradovi domaćini glavne runde biće Herning(Danska) i Lillehammer(Norveška), dok će finalni deo biti odigran u velikoj areni u Herningu.

Organizatori su najavili da će žreb iz Odenzea moći da se prati na www.ehf-euro.com.

Evropsko prvenstvo igra se od 7.do 19.decembra.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball