"KORONA PROLONGIRALA PUT" - Katarina Krpež Šlezak u Rostovu do kraja septembra - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet „KORONA PROLONGIRALA PUT“ – Katarina Krpež Šlezak u Rostovu do kraja septembra

„KORONA PROLONGIRALA PUT“ – Katarina Krpež Šlezak u Rostovu do kraja septembra

zika.bogdanovic
0 komentar

Najbolji strelac Evropskog prvenstva 2018. godine u Francuskoj, Katarina Krpež Šlezak (32), propustiće start EHF Lige šampiona sa svojim novim klubom Rostovom iz Dona. Kapiten reprezentacije Srbije, koja je početkom ove godine postala mama, rastala se sa mađarskim Erdom koji je odlučio praktično da raspusti tim i pruži šansu mladim domaćim igračicama. To, međutim, nije bio kraj izazovima koje je godina 2020 stavila pred iskusno desno krilo.

Administrativni zastoj doveo je do toga da “Krpica” ne odradi pripreme sa svojim novim timom, s obzirom da vize za porodicu nisu bile spremne. Tako je, po planu, individualno, Katarina radila i radi još uvek, sve do kraja septembra kada bi trebalo da se priključi saigračicama u jednom od najboljih klubova u Evropi:

  • Rekli su mi iz kluba da bi do kraja septembra trebalo da sve bude rešeno. Treniram po njihovom programu teretanu i trčanje. Individualno sam radila u mojoj osnovnoj školi i čekala da RK Sombor krene sa treninzima, pa tako već dve nedelje treniram sa muškim timom MRK Somborelektro. Čekam da se završe papiri za supruga i kćerku. Tu je malo zapelo zbog korone, s obzirom da u Rusiju mogu ući samo oni koji imaju radnu dozvolu. Vizu sam dobila, oni nsu, pa sada čekamo i to da se sve reši kako bi mogla da se priključim ekipi. Treniram, spremam se, ali i uživam u porodičnom okruženju – kaže Katarina i dodaje:
  • I naravno gledam utakmice Rostova. Pratim i šta se događa u Mađarskoj. Kada već ne mogu da igram, mogu barem da gledam utakmice da bi mi lakše prošao ovaj period – jasna je devojka koja je za srpski nacionalni tim debitovala na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Makedoniji, a u svom CV-u ima Bor, Metalurg, Krim, Erd…

Rostov je već odigrao četiri meča u domaćim takmičenjima, osvojio Kup i Super Kup, a čeka ga početak EHF Lige šampiona u Budimpešti (12.9) protiv Ferencvaroša. Već 19. septembra u Rostov stiže Krim, a krajem meseca sledi gostovanje u Bukureštu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball