KRAJ: Gro Hamerseng završava karijeru za dva meseca! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet KRAJ: Gro Hamerseng završava karijeru za dva meseca!

KRAJ: Gro Hamerseng završava karijeru za dva meseca!

Zorica Radojkovic
0 komentar

Jedno od najpoznatijih lica svetskog ženskog rukometa i zvanično najbolja rukometašica sveta u 2007.godini u izboru Medjunarodne rukometne federacije, Gro Hamerseng-Edin (37) završava karijeru u maju ove godine. Trofejni srednji bek norveške reprezentacije i Larvika, definitivno je odlučila da stavi tačku na igračke dane, a da nije bilo nagovaranja i svojevrsnog pritiska da bude deo Larvika „još ovu pa još ovu sezonu“, uradila bi to i ranije.

Najbolje dane Gro je imala u dresu danskog Ikasta, ali i kao kapiten svoje reprezentacije sa kojom ima 7 medalja sa velikih takmičenjima, od kojih su 4 zlatne, a medju njima je svakako najsjanije zlato sa OI u Pekingu.

Ostaće zabeležena brojna individualna priznanja koja su stizala kao nagrada za njene blistave partije i rešene mečeve. Gro je bila MVP dva evropska prvenstva na kojima je Norveška uzela zlato, bila je u brojnim All star postavama, kao i logično najbolja igračica danske i norveške lige. U godini kada se oprostila od reprezentativnog dresa novim evropskim zlatom, sa Larvikom je osvojila i Ligu šampiona. 

Van terena je redovno privlačila pažnju javnosti, što zbog atraktivnog izgeda, što zbog duge veze sa još jednom poznatom rukometašicom Katjom Niberg, a poslednjih godina zbog svog braka, takodje sa norveškom igračicom Anjom Edin.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball