Kresoja na spisku za Francusku! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kresoja na spisku za Francusku!

Dragica Kresoja će se naći na širem spisku reprezentacije Makedonije za svetsko prvenstvo koje se u decembru igra u Francuskoj! Ona je pristala da igra za Makedoniju i sada je u proceduri za dobijanje makedonskog pasoša. Spisak igračica na koje selektor Nišević računa, biće objavljen sutra. Budući da je Dragica poslednji put nastupala za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005, ne postoji smetnja da zaigra za neku novu reprezentaciju, jer ta država i savez više ne postoje.

– Princip je isti, kao i kod Marka Vukčevića, koji je letos igrao za juniorsku reprezentaciju na SP u Ohridu. Potrebno je da prođe period u kome neće biti prigovora od drugih Saveza i onda će IHF, nadamo se, odobriti naš zahtev da Dragica igra za Makedoniju – izjavio je Ivan Bojkov, predsednik "Kometal Đorče Petrova" na današnjoj konferenciji za štampu.

Kresoja (21) je svoju karijeru započela u ORK Beogradu, da bi preko Fenercvaroša i niške Naise, ovog leta potpisala trogodišnji ugovor sa makedonskim šampionom.

Goran Antevski (Dnevnik MK)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *