Kristina Franić: Mec je pravi izbor! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Kristina Franić: Mec je pravi izbor!

Kristina Franić: Mec je pravi izbor!

0 komentar

 Hrvatska reprezentativka, Kristina Franić ove jeseni je nepredviđeno promijenila dva vrhunska kluba – Krim i Metz. U kratkom razgovoru pitali smo je kako sada gleda na sve to, je li bilo teško donositi tako važne odluke u malo vremena i mijenjati sredine, jezik i kulturu?

-Sigurno da nije lako donositi tako velike odluke preko noći, a meni se upravo to desilo.U Krimu su smanjili ugovore i to dosta. Naravno da sam tražila neka druga rješenja i Metz se odmah javio. Nisam znala šta će biti sa Krimom i nisam htjela biti u neizvjesnosti, a Metz je jedan od stabilnijih klubova u Europi, a i igra LP šta mi je bilo jako bitno. 

Neke cure su i unatoč smanjenim plaćama ostale u Krimu, ti si ipak odlučila otići u Francusku. Da li je novac bio jedini razlog, ili su razlozi bili druge vrste? (Moj dojam je da si u Krimu dobivala puno manju minutažu, dok si u Metzu skoro pa odmah dobila važnu ulogu, u onoj problematičnoj utakmici protiv Hypa, kad je trener Prokop onako nesportski reagirao onemogućivši vas da postignete gol iz kontre, ti si preuzela odgovornost i uputila zadnji udarac ka golu, igračica koja je tek došla u klub, a već preuzima na sebe takvu odgovornost?)

Što se tiče Krima, mislim da uopće nije bilo upitno hoću li igrati. S trenericom Martom sam dosta razgovarala i slagale smo se u mišljenjima. Pošto je bilo dosta vanjskih igračica u pripremnom periodu, Marta je trebala davati svima podjednaku minutažu, ali moram reći da je bila sa mnom zadovoljna i žao mi je što nismo nastavile suradnju.

Osjećaš li se zrelije općenito, jesi li napravila pravi potez odlaskom iz Podravke i pogotovu sad prelaskom u Francusku?

Ne mogu reći da se osjećam zrelije jer ne vidim nikakve promjene na sebi, osim što ovdje u Metzu igram poziciju koja mi više odgovara pa tako mogu više pokazati svoje sposobnosti.

Kako se slažeš sa curama iz ekipe, jesi li zadovoljna sa smještajem, gradom, publikom? Tko je sve sa tobom u ekipi?

Cure su me dobro prihvatile.Tu je Vesna Horaček, Svetlana Ognjenović, Ruskinja Oksana Pal i Čehinja Kisučanova s kojima se sporazumijevam na hrvatskom, a s ostalima na engleskom i nešto malo na francuskom. Grad je jako lijep.
Kakvom t
i se čini francuska liga, misliš li da tu možeš napredovati u svojoj karijeri?

Francuska liga je(ovo malo što sam igrala) jako dobra, mada moramo dosta putovati. Mislim da će biti bitna za moje razvijanje i napredak u karijeri.
 Na nedavno održanom Moebelringen Cupu u Norveškoj, protiv teških suparnica odigrala si jednu od značajnijih rola u hrvatskoj reprezentaciji – očekujes li sad svoj rast i napredak i u reprezentaciji, misliš li da su se stvari pokrenule? U Podravci nisi napredovala po očekivanjima, obično ljude više cijene kad negdje odu i kad drugi počnu da ih hvale? Što misliš o tome?

Napokon sam u i repki igrala poziciju koja mi možda i najviše paše, a to je srednji bek. Mislim da sam pokazala koliko i šta mogu. Ostalo je na izborniku…
D
a li bi htjela prokomentirati glasine da su neki pokušali osujetiti tvoj odlazak u Francusku?

Zločestih ljudi ima svugdje oko nas, ali ima i dobrih. Zahvalila bih se francuskom izborniku jer sam na temelju njegovih pohvala potpisala ugovor u Metzu i, koliko čujem, jako su zadovoljni sa mnom što mi je u ovom trenutku najbitnije.
Kod vas je sad pauza, Francuska
je već u Kini – što radiš ovih dana i kakvi su ciljevi i ambicije kluba, i u domaćoj ligi i u Ligi prvakinja?

Ambicije Metza su uvijek visoke, o tome ne treba ni govoriti. Trenutačno radim na fizičkoj spremi dok se Francuskinje ne vrate iz Kine. A i dobit ću tjedan dana slobodno za Božić nakon osam godina!(smeh)

Tko je tvoj favorit na SP, igračica, reprezentacija?

Favorit mi je Norveška, a igračice ne volim puno izdvajati. Od onih najboljih pokušavam kopirati, zasad samo ispred tv-a pošto nam Kina očito nije sudjena!
Želimo 
ti puno sreće i uspjeha u daljoj karijeri!

SANJA SEKULIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball