Kristina Liščević pred EURO 2022: Više mi ne odgovaramo Skandinavkama nego one nama - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukometEHF EURO 2022 - ŽENE Kristina Liščević pred EURO 2022: Više mi ne odgovaramo Skandinavkama nego one nama

Kristina Liščević pred EURO 2022: Više mi ne odgovaramo Skandinavkama nego one nama

Zorica Radojkovic
0 komentar

Kristina Liščević je na konferenciji za medije istakla da srpsku selekciju krasi veliko srce, želja i motiv:

  • To što Balkancima ide na ruku je velika želja i veliko srce i motivacija. I ono što je sigurno je da se nikada nećemo predati. Ono što je važno za nas da u svaku utakmicu uđemo tako da kao da smo favoriti, bez obzira da li na papiru to jesmo ili nismo. U svakom slučaju ćemo tako ući u svaku utakmicu. Rezultati će se pokazati posle, verujem u ovaj naš rad. Nešto na čemu se radi i gradi već godinu dana, mnogo je lakše nama koji smo bili tu već neko vreme i mladi koji su se sada priključili vidim da brzo ulaze u sistem, pa smatram da sa tim nema problema, rekla je Liščević i nadovezala se analizom protivnika koji nas očekuju u Celju:

  • Što se Danske i Švedske tiče, skandinavskih ekipa generalno, mislim da njima više ne odgovaramo mi, nego što nama oni ne odgovaraju, bez obzira na to što oni igraju neki brži rukomet. Ne mora da znači da će to biti presudno, ali potrudićemo se, pružićemo sve od sebe, pa ćemo da vidimo. I Švedska i mi smo promenili malo sastav u odnosu na poslednje susrete, ali specifično za utakmicu sa njima je to što će to biti prva utakmica na takmičenju, a nepisano pravilo je da je to najteža utakmica. Nama će biti važno da počnemo šampionat dobro, kao što će i njima. Ne znam kako će biti, ali u svakom slučaju se nadam najboljem. Spremamo se za njih najviše pre svega, pa idemo dalje utakmicu po utakmicu. Svakog protivnika smo analizirali, ali trenutni fokus je na Švedskoj, oni su prioritet, jer su prvi i ono najvažnije je da se dobro otvori taj turnir. Svaki poen je veoma važan, zaključila je Liščević.

Jelena Lavko je govorila o pripremama u Staroj Pazovi i atmosferi u ekipi:

  • Drago mi je što sam ponovo ovde. Zbog zdravstvenih problema sam malo bila tu, pa nisam, i evo ne sada ponovo sa ekipom. Selekcija je drugačija, promenio se dosta sastav, imamo dosta mlađih i novih igračica koje nisu bile na velikim takmičenjima, ili su imale iskustvo jednog takmičenja. Drago mi je zbog toga i komentarisale smo baš da imamo dobru energiju i da su mlađe igračice orne i veoma pametne, željne za rad i upijaju sve što trener traži od njih. Takođe, prihvataju sve savete koje im mi iskusnije uputimo. Što se samih treninga tiče, nemamo nikakvih problema, kao i taktičkog dela. Samo da pratimo šta selektor traži od nas i smatram da tu neće biti problema. I sa Slovenijom i sa Švedskom smo igrali nedavno i u tom smislu nam je lakše da se spremimo. Atmosfera je veoma lepa, stvarno se lepo družimo i međusobno poštujemo i to je preduslov za dobar rezultat.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball