Krnjajac izabrao za SP 2024 - Juniorke kreću za Skoplje - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Krnjajac izabrao za SP 2024 – Juniorke kreću za Skoplje

Krnjajac izabrao za SP 2024 – Juniorke kreću za Skoplje

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska juniorska reprezentacija kreće put Skoplja, gde će od 19. juna učestvovati na Svetskoj rukometnoj smotri.

Selekcija koja je posle deceniju na elitnom planetarnom takmičenju dobila je priliku da nastavi svoj rast i razvoj koji traje više od godinu dana. Prvo kroz Evropsko prvenstvo elitne divizije gde su se takođe vratile posle više godina, kvalifikacije za SP, ali i da se kroz ovaj turnir priprema za prelaz u seniorsku selekciju koja je uveliko na putu podmlađivanja.

Grupa je najteža moguća, ali to ne znači da su izabranice Slavka Krnjajca krenule sa ”belom zastavom”. Prvi protivnik biće Nemačka, a zatim Francuska i Španija.

Atmosfera je sjajna, optimizam je prisutan, ali bez pritiska. Takva očekivanja imaju i Dunja Radević i Nevena Todorovski.

Dunja je već standardna seniorska reprezentativka sa iskustvom igranja na Svetskom prvenstvu najboljih selekcija prošlog decembra u Danskoj, dok je Nevena uveliko na širem spisku Uroša Bregara i pitanje je trenutka kada će ući na najuži spisak.

”Mislim da je jedan dobar period iza nas, da smo odlično odradile pripreme. Sjajna je atmosfera među nama, poslednje nam je prvenstvo u juniorskoj selekciji i stvarno bih volela da napravimo neki dobar rezultat. Svaka od nas veruje u to. Grupa jeste preteška, ali ne idemo tamo da se unapred predamo, već da pokažemo da nam je zasluženo mesto tamo”, istakla je Radević.

Bek srpskih juniorki, Nevena Todorovski, ne krije zadovoljstvo zbog toga što je u nacionalnom timu.

”Velika mi je čast biti deo reprezentacije. U prethodnom periodu smo se jako dobro pripremale, imale smo par utakmica koje su jako dobro prošle. Sve devojke su dobro iznele zadatke koje je stručni štab pred nas postavio. Verujem da možemo da ostavimo dobar utisak na prvenstvu.”

Spisak igračica

Golmani: Anastasija Nedeljković, Teodora Vranić, Mina Savić

Krila: Dunja Radević, Anja Vujnović, Nataša Ćetković, Mina Radić

Pivoti: Vladana Mitrović (kapiten), Milica Bahun, Jana Aleksić

Bekovi: Emilija Todorović, Nevena Todorovski, Tamara Mandić, Nora Fajfrić, Milica Aćimović, Milica Ignjatović

Zbog povrede kolena, na spisku putnica nije se našla bek Kristina Nanić Babić.

Stručni štab Slavka Krnjajca čine Slađana Đerić pomoćni trener i trener golmana, Darko Grbić analitičar, Filip Pavčič fizioterapeut i vođa delegacije ispred RSS, Željko Radojević. Do samog polaska u Severnu Makedoniju, devojke je kondiciono pripremao Miloš Mitrović.

Raspored utakmica

19.06. Nemačka – Srbija 18.00

21.06. Srbija – Francuska 15.45

22.06. Španija – Srbija 18.00

Sve tri utakmice Srbija igra u skopskoj dvorani Jane Sandanski.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball