Liljana Marković vodi srpske juniorke - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Liljana Marković vodi srpske juniorke

Liljana Marković vodi srpske juniorke

zika.bogdanovic
0 komentar

Novi trener ženske juniorske reprezentacije Srbije biće, Ljiljana Marković, objavio je Rukometni savez Srbije.Ona će sa juniorkama pokušati da se plasira na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Makedoniji naredne godine.

”Prvo okupljanje juniorske selekcije poslužiće kao priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, dok je olakšavajuća i potom motivišuća okolnost što borbu za plasman igramo kao domaćini. Do najvažnijeg okupljanja ove selekcije u novoj sezoni uslediće i dvomeč sa Češkom u okviru EHF nedelje u oktobru”, započinje priču o planu i programu koji očekuje njene izabranice v.d. selektora Marković i dodaje:

”Pratila sam ove devojke u ranijem periodu i znam da se radi o veoma perspektivnoj selekciji koja je svojim rezultatom obezbedila povratak u A diviziju što ne sme da se zaboravi. Njihov rukometni potencijal može da se meri sa mnogim zemljama u Evropi, a sigurna sam i globalno. Za mene kao trenera ovo je veliki izazov, ali pre svega čast i daćemo sve od sebe da ostvarimo glavni cilj, a to je odlazan na Svetsko prvenstvo.”

Ljiljana Marković u svojoj igračkoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije postala je vicešampion sveta 1990. godine, dok je dve godine ranije na Olimpijskim igrama bila u timu koji je završio kao četvrti. Sa Mediteranskih igara 1991. godine vratila se sa zlatnom medaljom oko vrata. Nosilac EHF Master trenerske diplome, radila je u Severnoj Makedoniji, Poljskoj i do sada učestvovala u programima i selekcijama Rukometnog saveza Srbije koji su usmereni na devojčice, te je ove godine predvodila i žensku pionirsku reprezentaciju Srbije. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball