Balkan-Handball.com

Loš kraj za Budućnost i Kometal!

U poslednjem 6. kolu Lige šampiona, rukometašice podgoričke Budućnosti i skopskog Kometala, doživele su ubedljive poraze.

Hipo – Kometal 34–24(20–7)

Bečki Hipo je i šestom pobedom u grupi potvrdio apsolutnu dominaciju u grupi C Lige šampiona. Hipo je u prvom poluvremenu nad nemoćnim Kometalom demonsrirao sve ono što danas nazivamo modernim rukometom. Brza, efektna i raznovrsna realizacija, agresivna odbrana koja tera protivnika na česte greške,ali i fenomenalna Englert na golu(15 odbrana). U prvih 15 minuta pri rezultatu 15-2, njen procenat odbrana je bio 78%(7/9). Prvi gol za Kometal postigla je Jelena Popović tek u osmom minutu za rezultat 8-1. U tom periodu makedonski tim je imao čak 9 tehničkih grešaka i nijednu odbranu golmana koji su lošom ili nikakvom odbranom ostavljeni na nemilost Timei Toth, Seong Oh, Katrin Engel, Oliveiri Piedade… Kometal se tek od tih minus 13 trgnuo i do poluvremena razmenio po 5 golova sa Austrijankama za 20-7. U drugom poluvremenu je ponovo Hipo krenuo silovito, stigao do +16 do 45 minuta(28-12; 30-14) i onda smanjio gas. Do kraja su Andrejeva na golu, zatim Radulović i Platon golovima koliko toliko ublažile rezultatski debakl za konačnih 34-24 i kraj evropskog izdanja Kometala ove sezone.

Budućnost – Oltchim 21-32(12-10)

Budućnost je iznenadila Oltchim u prvom poluvremenu, ali nije mogla više od toga. Podgoričanke su imale problema sa sastavom ekipe pred ovaj duel zbog nedovoljno oporavljene bekovske linije koju čini udarni trio Mara Jovanović, Ana Radović i Sanja Jovović. U drugom poluvremenu je prvak Rumunije pokazao pravo lice. Deset minuta je bilo dovoljno za seriju od 7-0 i potpuni preokret na terenu. Maier, Stanca, Bese, Meirosu i mlada Tacalia bile su previše raspucane za Sonju Barjaktarević na golu Budućnosti koju su saigračice previše često ostavljale na cedilu svojim greškama u napadu. Na kraju će Budućnost, uz očekivano povoljan rezultat iz Danske(Viborg igra sa FTC-om) takmičenje nastaviti u Kupu Kupova. Protivnik bi trebala da bude španska ekipa Akaba Berabera.

 
Zorica Radojković 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *