Balkan-Handball.com

Madjarice i Rumunke dobile nove selektore

Protivnice Srbije i Crne Gore u olimpijskim kvalifikacijama, Mađarska i Rumunija, dobile su nove selektore. Mađarski rukometni savez je posle suspenzije koju je dobio Kim Rasmunsen, dugo oklevao sa odlukom o smeni danskog stručnjaka, ali je na kraju ipak doneta. Nacionalnu selekciju će u martu na kvalifikacionom turniru u Đeru protiv Srbije, Rusije i Kine voditi dvojac iz vodećih klubova, Đera i Ferencvaroša, Dani Gabor i Elek Gabor.

Posle višenedeljnih medijskih prozivki i pritisaka, tehnička komisija rumunskog rukometnog saveza smenila je Švedjanina Tomasa Rida i na njegovo mesto postavila takodje dvojac Bogdana Burcea kome će pomagati Robert Licu. Novi treneri su već proteklih dana okupili reprezentaciju Rumunije na zajedničkom treningu u Bukureštu i u prvim izjavama najavili veliku borbu sa Crnom Gorom, Norveškom i Kazahstanom za dva mesta koja vode u Tokio. 

Od ranije je poznato da su Mađarska i Crna Gora dobile organizaciju kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre od 20 do 22.marta, a ukoliko u narednom periodu IHF ne promeni nešto u postojećem pravilniku, poznat je i raspored po danima. 

Srbija će odmah u prvom kolu na aktuelnog olimpijskog šampiona Rusiju, bronzanu sa SP u Japanu. Drugog dana će se Srpkinje sastati sa Mađarskom, a poslednjeg sa Kinom. 

KVALIFIKACIONI OLIMPIJSKI TURNIR ZA ŽENE U ĐERU

1. kolo 20. mart
Rusija – Srbija
Kina – Mađarska

2. kolo 21.mart
Rusija – Kina
Srbija – Mađarska

3. kolo 22.mart
Rusija – Mađarska
Srbija – Kina

PO ISTOM PRINCIPU BI TREBAO DA BUDE I RASPORED CRNE GORE

1. kolo 20. mart
Norveška – Crna Gora
Kazahstan – Rumunija

2. kolo 21.mart
Norveška-Rumunija

Crna Gora – Kazahstan

3. kolo 22.mart
Crna Gora – Rumunija
Norveška –Kazahstan

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *