Mange predstavljena u Zaječaru, predsednik Stanković: "Želimo Ligu šampiona" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Mange predstavljena u Zaječaru, predsednik Stanković: "Želimo Ligu šampiona"

Mange predstavljena u Zaječaru, predsednik Stanković: "Želimo Ligu šampiona"

0 komentar

 Veliku medijsku pažnju izazvao je prelazak najbolje rukometašice Španije, Marte Mange, u redove srpskog šampiona Zaječara. Zato i ne čudi što se na zvaničnoj promociji jedne od najboljih rukometašica planete, okupio veliki broj predstavnika „sedme sile“. Pored bivše igračice Esbjerga, medijima su se obratili i predsednik, Milan Stanković, uz igrački trio, Jelena Erić – Aneta Peraica – Teresa Pislaru.

 Izuzetno smo zadovoljni urađenim u prelaznom roku. Naše ambicije su ove godine veće nego prošle – započeo je konferenciju za medije predsednik Stanković i dodao:

 Želimo da igramo Ligu šampiona. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo, jer se sve dešava u narednih mesec dana. Nadam se da će sve biti na dobrobit srpskog rukometa i našeg grada. U narednom periodu, izgradiće se četiri sportska balona u okolnim selima i žeimo da zahvaljujućii i Marti i ostalim igračicama, privučemo što više dece da se bave rukometom, sportom uopšte. Zaječar je grad rukometa. Nadam se da će nam se sve uloženo vratiti. Kada pričamo o rukometu, moram da spomenem gradonačelnika Boška Ničića, koji je najzaslužniji za sve ovo…

 Novinare je i zanimalo da li će Marta Mange već na turniru u Metkoviću biti u sastavu Zaječara…

– Radimo sa Martinim advokatom. Sa naše strane, sve smo spremili, a sada da vidimo birokratski, da li može sve da se završi u kratkom roku. Optimista sam i mislim da če moći da igra u Metkoviću na turniru, iako, za sada, papirološki nije sve završeno.

Kratka je bila Marta Mange:

– Želim da prođemo kvalifikacije i ostvarimo što bolji plasman u EHF Ligi šampiona.  Što se tiče Zaječara, Nisam stigla puno da vidim, ali mi se sviđa atmosfera i grad.

Novi kapiten, takođe, pridošlica ovog leta iz Danske, Jelena Erić, istakla je da je srećna što se vratila u srpski rukomet:

– Vratila sam se kući, što sam i želela. Poklopile su se moje i ambicije kluba. Imala sa želju da se posle dugo godina vratim iz inostranstva. Mislim da nisam pogrešila. Najbitnije je da su se ambicije poklopile…

Iz Hrvatske je stiglo desno krilo, Aneta Peraica:

– Kao što je Jelena već rekla, najbitnije je da nam se ambicije poklope. Nikada nisam igrala u Ligi šampiona, a to stvarno želim. Zato će kvalifikacioni turniri biti veliki motiv za sve nas, a s obzirom da je to i klupski cilj, zato sam izabrala Zaječar. Snašle smo se vrlo brzo. Navijači su nam puno pomogli, uputili, tako da je sada sve lakše…

Iz rumunskog Olčima, stigla je golmanka, Teresa Pislaru:

– Pronašla sam veoma jak tim u Zaječaru.  Radi se veoma naporno, kako bi se ostvarili veliki rezultati. Volela bih da ostvarimo plasman u Ligu šampiona.

 BARBULOVIĆ KOORDINATOR MLAĐIH SELEKCIJA KLUBA

Predsednik Stanković je objavio i da će mlađe kategorije kluba voditi trener, sa kojim je Zaječar pre tri godine i izborio plasman u Super ligu, do prošle sezone trener Čačka, Zoran Barbulović:

– Želimo da obratimo pažnju na naš podmladak, koji je budućnost kluba. Za to smo angažovali čoveka, koga svi ovde dobro poznaju. On će koordinisati radom mlađih selekcija.  

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball