Balkan-Handball.com

Marta Batinović izabrala Crnu Goru: Hoću na Olimpijske Igre

Još jedna iskusna rukometašica izabrala je Crnu Goru što se tiče reprezentacije. Nekadašnja hrvatska reprezentativka, golman Marta Batinović (29), odlučila je da u nastavku karijere nastupa za selekciju Crne Gore. Pet godina u podgoričkoj Budućnosti očigledno ostavile su neizbrisiv trag na devojku iz Ploča, koja je dugo godina nosila hrvatski dres.

Batinović, koja se posle porođaja vratila rukometu u dresu rumunske Valčee, ovako je za Pobjedu obrazložila svoju odluku:

  • Jednostavno, ne razmišljam da li me neko voli ili ne voli, da li će me osuditi, znam zbog čega sam izabrala Crnu Goru. Dobila sam veliku priliku i prihvatila je. Djevojke su fantastične, tim je vrhunski, a svijet koji je u rukometu zna za Crnu Goru. Poznajem mnogo djevojaka koje su promijenile državljansto, a ovo je možda bum zato što dolazim iz Hrvatske, ali ne i za mene i moju porodicu. Nikad nijesmo bili takvi. Želim da branim najbolje što mogu, a ne da razmišljam jesam li došla iz Hrvatke, Srbije, Avganistana, jer nije važno iz kog si mjesta. Ovo je sport. Za mene je najhitnije da me djevojke prihvate, a hoće, jer sam sa njima igrala dugo, a sve drugo, sa strane, nebitno je. Želim da pobjeđujem, želim otići na Olimpijske igre. Zbog čega sam se možda vratila rukometnim vodama.

Batinović je afirmaciju stekla nastupajući za Podravku od 2006. do 2013. godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *