Metz i Havre čuvaju vrh! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Metz i Havre čuvaju vrh!

Metz i Havre čuvaju vrh!

0 komentar

 Posle danske i mađarske lige zavirili smo šta se dešava u francuskoj ligi za rukometašice. U zemlji nekadašnjih svetskih prvakinja odigrano je 9.kola prvenstva, a prvu poziciju dele Mec i Havre sa po jednim porazom. Havre je doživeo poraz odmah na startu, u prvom kolu na gostovanju ekipi Issy(25-33), dok je Mec neočekivano poklekao na gostovanju ekipi Mios Biganos u 7.kolu, 28-23.

Za aktuene šampionke Francuske, ekipu Meca sa velikim uspehom nastupaju tri igračice sa Balkana. Od ove sezone tu su reprezentativke Srbije i Hrvatske, Ceca Ognjenović i Ivana Lovrić, dok je Vesna Horaček tu već nekoliko sezona. Mec je na kvalifikacionom turniru Lige šampiona početkom oktobra, upravo zahvaljujući njihovim partijama, u Norveškoj iznenadio i Byasen i Dinamo, i plasirao se u grupnu fazu LŠ. Sada se zna da Mec takmičenje u Evropi nastavlja u osmini finala Kupa Kupova pošto su u TOP 8 fazu LŠ iz njihove grupe prošli Viborg i Krim.

Za petoplasiranu ekipu u francuskom prvenstvu, Mios Biganos, od ove sezone nastupa srpsko desno krilo Slađana Stepanović koja je godinama branila boje Kikinde. U poslednjem kolu je Mios pobedio Dijon 34-30 uz čak 10 njenih golova. Golgeterski raspoložena bila je i Biljana Filipović sa 9 golova u poslednjem kolu ekipi Havrea, ali je Fleury ipak poražen 28-24. Nekadašnja igračica ORK Beograda i Naise je od ove sezone u ekipi Fleury, a tu je od ranije i hrvatska rukometašica Mateja Janes(6 golova u poslednjem kolu). Nekadašnji pivot srpskih ekipa Napredak i Radnički, Darinka Stefanović ove sezone igra za trenutno devetoplasirani Arvor.

Liga se nastavlja 21.januara utakmicama 10.kola, a sastaju se: Mec-Fleury, Besancon-Havre, Nimes-Issy, Arvor-Mios, Angouleme-Tulon.  

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball