Miranda Tatari: Korak po korak! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Miranda Tatari: Korak po korak!

Miranda Tatari: Korak po korak!

0 komentar

Prvi cilj hrvatske Podravke ove sezone je plasman u Ligu šampiona. Za to je potrebno biti prvi na nimalo lakom kvalifikacionom turniru početkom oktobra. Težak zadatak, ali ipak ostvariv. Rukometašice kluba iz Koprivnice su već sada u sjajnoj formi, a to su pokazale osvajanjem četiri turnira u nizu. Jedan od razloga takvog izdanja je sigurno srednji bek, Miranda Tatari(25) koja se vratila na teren pošto je iza sebe ostavila neugodnu povredu ramena. Dete Podravke, kako je zovu u rodnoj Koprivnici, kao srednjoškolka bila je kratko na pozajmici u Virovitici da bi se ubrzo vratila u Podravku i postala jedan od ključnih igrača u uspesima kluba i reprezentacije Hrvatske. Osim klupskih tema u razgovoru sa Mirandom, nikako nismo mogli obići ni reprezentativne zavrzlame na Evropskom prvenstvu u Makedoniji.

Pojačali ste sastav u odnosu na prošlu sezonu. Kakve su ambicije kluba ove sezone?

-U odnosu na prošlu sezonu pojačali smo se za Andreu Penezić čime smo dobili lijevog beka šutera, što nam je falilo. Ana Đokić se više nego odlično uklopila u ekipu. Zadatak nam je obraniti naslov prvaka države i hrvatski Kup što se zapravo i podrazumijeva. O takmičenju u Evropi trenutno ne mogu previše reći dok ne prođe kvalifikacijski turnir, ali ma u kom evropskom takmičenju završili, cilj je, normalno, što dalje dogurati.

Podravka je relativno dobro prošla u grupi 1 kvalifikacija za Ligu šampiona sa Lajpcigom i Itxakom, plus ekipa iz predkvalifikacija. Šta možemo očekivati na tom turniru koji se igra početkom oktobra?

 -Što se tiče predkvalifikacija za Ligu šampiona dobro smo prošle sa grupom, ali mislim da neće biti lako. Ne treba nikoga podcijeniti, normalno da će svi taj turnir igrati sa 200% jer svi bi htjeli u LŠ, a na kiks nemamo pravo jer mjesta za popravak nema. Mi smo trenutno usmjereni samo na te predkvalifikacije i više od svega želimo biti br.1 na tom turniru!

Kako si reagovala kada si videla da su u grupi na Evropskom prvenstvu tri selekcije sa Balkana?

 -Kad sam čula grupu za EP u Makedoniji naprosto nisam mogla vjerovati, je li moguće da se na jednom takmičenju pored svih grupa formira "Balkanska"?!  Nemačka je malo zalutala tu, ali dobrodošla! Zadovoljna sam ždrijebom moram priznati, jer osobno smatram da je grupa za Hrvatsku reprezentaciju sasvim u redu i da su velike šanse za naš prolaz dalje. To je prvi korak.

Makedoniju ste pobedili u prijateljskim mečevima pre nekoliko meseci, sa Srbijom niste igrali skoro, dok se Nemačka izdvaja po kvalitetu.

– Sa Makedonkama smo u zadnje vrijeme puno igrale prijateljske utakmice i uredno ih pobjedjivale. Dobro se poznajemo i mislim da su svi plusevi na našoj strani. Njihov jedan i to veliki, jeste što igraju na svom terenu. Mada, biti domaćin nekad je olakšavajuca okolnost, ali i veliki pritisak. Sa Srbijom nismo nikako igrale skoro. Ne poznajem ih baš najbolje. Odmerićemo snage pa ćemo vidjeti. Nemačka je apsolutni favorit naše grupe, fantastična ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama, odlicno takticki složena. Ne treba trošiti riječi, ali poslije Olimpijade, vidim da su i one ranjive.

Mnogo ekipa će ravnopravno konkurisati za medalje. U utakmicama sa Crnom Gorom pokazali ste da izrastate u jak kolektiv. Kapiten reprezentacije Hrvatske si od svoje 21.godine, koliko tvoja ekipa može u Makedoniji?

 -Mislim da u grupi ne bi trebalo biti većih problema. Nemačka je favorit, a mislim da sa Makedonkama i Srbijom ne bi trebalo biti problema. Mi smo ekipa koja već duže vrijeme ima kontinuitet na velikim takmičenjima, skupljali smo iskustva. Dugo smo zajedno i gotovo u istom sastavu, možda je vrijeme da sad eksplodiramo. Ovisi na koga naletimo dalje… Bože pomozi!

ZORICA RADOJKOVIC

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball