Naisa na korak od Kikinde! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Naisa na korak od Kikinde!

Naisa je u jednom od dva derbija 13.kola Super lige za rukometašice pobedila Dinamo Petrohemiju u Pančevu rezultatom 24-21(13-9). Nišlijke su od početka do kraja susreta kontrolisale igru i rezultat. Dinamo je u 54. minutu prvi i jedini put prišao na gol razlike kod 20 -21, ali nije uspeo da dodje do izjednačenja. Početak utakmice je u potpunosti pripao Naisi. Snažna, pokretljiva i visoka postava u formaciji 6-0 napravila je neprobojan zid ispred Gončarove koja je lako zaustavljala šuteve Pančevki. Na drugoj strani redjali su se golovi Ire Kaliničenko, Biljane Filipović(na slici), Sanje Damjanović i Ornele Rogan za visoku prednost svog tima(1-6; 2-10; 4-12). U poslednjih 10-tak minuta prvog dela Dinamo je iskoristio nekoliko odbrana Bojane Davidović i golovima Ive Pokrajac i Biljane Balać ublažio katastrofu u najavi za 9-13 na poluvremenu. Na početku drugog poluvremena Naisa je malo pala u odbrani, dok je u napadu put do mreže jedino pronalazila Biljana Filipović. Dobra odbrana Dinama sa Jasminom Gutešom na golu(odbranila dva penala) i Lana Žiga u napadu, kada su uspele da stignu do rezultata 20-21 bio je nagoveštaj neizvesnosti. Ipak, dalje nije moglo. Gončareva je vezala dve odbrane, čiste lopte su osvojile Stefanović i Filipović,a zatim su Damjanović i Koperec golovima otklonile sve dileme i stavile tačku na utakmicu. Nedostatak golova sa levog krila gde je zbog povrede falila Jovana Bartošić uspešno je nadoknadjen sa bekovskih pozicija. Dve sekunde pre kraja Sanja Damjanović je nepotrebno oštro startovala nad Ivom Pokrajac i dobila crveni karton.

Naisa je ovom pobedom prišla na samo bod zaostatka za vodećom Kikindom na tabeli jer su u drugom derbiju odigranom u Arandjelovcu, Knjaz Miloš i Kikinda podelili bodove odigravši nerešeno 29-29.

Dinamo Petrohemija: Davidović(5 odbrana),Pokrajac 4, Žiga 7,  Pavlov 2, Damjanović, Prvanov 2, Vrbljanac, Matijašević, Čubrić, Balać 4, Matijašević, Guteša(7 odbrana+2 penala), Bogdan, Perušina 2.

Naisa: Jovanović, Popović, Koperec 4, Stefanović Milena, Filipović Biljana 6, Damjanović 4, Stefanović Marija 2, Gončarova(15 odbrana+penal), Kaliničenko 4, Milošević 1, Savković, Filipović Ivana, Rogan 3, Pop-Lazić.

 
ZORICA RADOJKOVIĆ 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *