Najbolja igračica Srbije u 2007. godini – Ana Đokić! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Najbolja igračica Srbije u 2007. godini – Ana Đokić!

Najbolja igračica Srbije za 2007. godinu u izboru čitalaca www.balkan-handball.com je Ana Đokić. Ana Đokić (165 cm / 58 kg) rođena je u Aranđelovcu 8. februara 1979. godine. Igra na poziciji pivotmena. Rukomet je počela da igra sa 13 godina u ekipi „Knjaz Miloša“. Posle sezone u šabačkom Medicinaru, 1998. godine odlazi u Kruševac, gde u dresu Napretka, predvođenog legendarnom Liljom Knežević, stiče punu afirmaciju i postaje reprezentativka. Ratne 1999. godine sa Napretkom osvaja Čelendž Kup i Kup Jugoslavije, a u godinama koje slede, nastupa sa Kruševljankama u međunarodnim kupovima i tri puta osvaja vicešampionsku titulu u Jugoslaviji, iza neprikosnovene Budućnosti iz Podgorice.

U sezoni 2002/03 prelazi u redove mađarskog „Đera“. U „Đeru“ igra i danas, a u ovoj sezoni, mađarska ekipa je jedna od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Ima dve titule prvaka Mađarske (2005. i 2006.) i tri osvojena nacionalna Kupa (2005,2006 i 2007.) Jedna je od glavnih nosilaca igara ekipe koju predvodi fantastična Anita Gerbic.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore, učestvovala je na nekoliko velikih takmičenja. Nažalost, nije se okitila medaljom. Sada je član novoformirane reprezentacije Srbije.

ČESTITAMO!

www.balkan-handball.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *