Balkan-Handball.com

Nenad Šoštarić: Spremamo specifilnu taktiku za Brazil!

Učešće na 25. Svetskom prvenstvu u Španiji, svom prvom nakon 10 godina, reprezentacija Hrvatske počinje utakmicom protiv najjačeg rivala u grupi – Brazila (četvrtak, 18.00).

Nakon senzacionalne bronze na EP pre 12 meseci, niko više sa potcenjivanjem ne može gledati „Kraljice šoka“. Ipak, to odgovornost ekipe čini većom, čega je svestan i selektor Nenad Šoštarić.

-Brazil ima dve odlične golmanke i sjajnu spoljnu liniju, što je jači deo te ekipe. Kao i sve južnoameričke ekipe, tako i Brazilke imaju naglašeni taj emotivni deo i u tom smislu će utakmica biti nabijena emocijama. No, isto tako, fizička spremnost će protiv njih biti strašno važna. Moramo biti agresivni, moramo biti gusti i za neke njihove igračice moramo odraditi specifične taktičke stvari – rekao je Šoštarić u najavi duela sa Brazilom.

-Mi smo na ovom Svetskom prvenstvu zbog medalje osvojene na Euru i nadam se da je to samo jedna od nagrada koje slede za ove devojke. Želimo ovde pokazati svetu što znamo i možemo. Možda naboj kod nas nije isti kao pre Eura, ali smo spremni. Znamo da taktički možemo, znamo da fizički možemo i da smo u mogućnosti rotirati igračice, a pritom ne gubiti naš ritam. Ekipa veruje u sebe, one su svesne svoje snage, a imamo i iskustva – zaključio je selektor.

GRUPA G

Hrvatska

Brazil

Japan

Paragvaj

2. decembar

18.00 Hrvatska-Brazil

20.30 Japan-Paragvaj

4. decembar 

18.00 Paragvaj-Hrvatska

20.30 Japan-Brazil

6. decembar 

18.00 Brazil-Paragvaj

20.30 Hrvatska-Japan

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *