Norvežanke: "Mi smo evropske kraljice"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Norvežanke: "Mi smo evropske kraljice"!

Norvežanke: "Mi smo evropske kraljice"!

0 komentar

Selekcija Norveške je treći put zaredom osvojila Evropsko prvenstvo. Najponosnija od svih, žena koja je pomerila sve granice vođenja ekipe i uspeha u ženskom rukometu, selektor, Marit Brevik, nije se nadala zlatnoj medalji, nakon što je njena selekcija u Makedoniju došle bez dve, možda i najbolje rukometašice, Hamerseng i Niberg.

– Veoma sam zadovoljna zlatom, jer to nisam očekivala. Morali smo da napravimo novi tim i da integrišemo nove igrače nakon Olimpijskih Igara. Očekivala sam da će EURO biti teži za nas, naročito nakon malo vremena za pripreme, kojeg smo imali.

Karolin Breivang, sijala je od sreće:

– Mi smo kraljice Evrope. Fantastičan je osećaj osvojiti EURO još jednom.

Tonji Larsen je ovo peta medalja na Evropskim prvenstvima – ima dva zlata, dva srebra i bronzu, a uz to, izabrana je i u "All-Star" tim prvenstva, kao najbolji levi bek.

– Veoma sam srećna. U najboljem timu Evrope sa bliznakinjama (sestre Lunde)! To je još jedno istorijsko ostvarenje.

Selektor Španije, Horhe Duenjas, bio je zadovoljan nakon što je sa svojim nacionalnim timom ostvario najveći uspeh u istoriji velikih takmičenja i doneo Španiji prvu medalju.

– Srebro je kao zlato za nas. Nikada nismo ni pomislili da možemo da dođemo ovako daleko. Norveška je najbolja ekipa na Evropskom prvenstvu, bez daljnjeg. Prvo i drugo poluvreme su se mnogo razlikovali. Nadam se da će ova medalja pomoći da se u Španiji još više razvije ženski rukomet. Mislim da će Španija u budućnosti moći da odigra još dosta završnica i finala, jer su igračice mlade, i imaju puno volje u sebi.

Konačan plasman na 8. Evropskom prvenstvu u Makedoniji:                                                            

1. Norveška
2. Španija
3. Rusija
4. Nemačka
5. Rumunija
6. Hrvatska
7. Makedonija
8. Mađarska
9. Švedska
10. Ukrajina
11. Danska
12. Belorusija
13. Srbija
14. Francuska
15. Austrija
16. Portugal

preuzeto sa
ehf-euro.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball