Balkan-Handball.com

Obradović o izostavljanju Lekić: Zašto me to niste pitali pre Poljske? Odgovaram za ovaj spisak

Selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, objavio je sastav za otvaranje kvalifkacija za EP 2020 sa selekcijama Švajcarske i Slovačke 25. i 29. septembra. Iskusni strateg koji srpski tim vodi od 2017. godine, ovako je prokomentarisao nastupajuće mečeve, ali i odluku da sa spiska izostavi igračicu sa najvećim renomeom, srednjeg beka rumunskog ĆSM Bukurešta, Andreu Lekić.

  • Kao i do sada, uvek sam želeo da devojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektora. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje pre vremena. Svakog protivnika poštujemo i cenimo, nismo pretpotentni. Tako smo se ponašali i do sada. Cilj je uzeti četiri boda iz ove dve utakmice. Čeka nas ozbiljan protivnik u martu, to je reprezentacija Rusije, zato moramo da računamo na ove bodove na startu – rekao je selektor Obradović i prokomentarisao izostanak iskusne Andree Lekić:

  • Nemam poseban komentar, niste me pitali zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji? Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pismeno, o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno, odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici – zaključio je Obradović. 

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *