Balkan-Handball.com

Obradović pred EP 2018: Mnogo stvari mora da se poklopi za dobar rezultat

Selektor reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, govorio je o ambicijama na Evropskom prvenstvu u Francuskoj koje počinje 29. novembra:

  • Imamo dosta iskusnu i dobru reprezentaciju. Prvi i osnovni cilj je da se vratimo zdravi iz Rumunije. Najvažnija je prva utakmica. Poljska se vratila na mapu, ozbiljna je to reprezentacija, o Danskoj i Švedskoj da ne govorimo. Igrali smo sa Šveđankama u kvalfiikacijama, pobedili u Nipu, tamo izgubili sa golom. Moglo je i mnogo bolje. Ova ekipa može da igra sa svima. Mora da se poklopi mnogo stvari, da se niko ne povredi. Ukrštamo sa grupom u kojoj su Francuska kao domaćin i svetski šampion, olimpijski šampion Rusija i Crna Gora. Vrlo nezgodna grupa, prognoze su neizvesne, ne želim da se bavim njima, nego da odemo i igramo pravi rukomet. Da odemo i da ne budemo zakinuti za gol, penal, kao u Nemačkoj, već da to bude na nivou kome treba da bude. Ne tražimo pomoć, ali i da druge ne pomažu protiv nas. Za dobar rezultat mora da se poklopi mnogo stvari.

Pivotmen Slađana Pop Lazić:

Okupljamo se polako, kvalitetan rad će početi tek kada budemo kompletne. Imamo Kup Karpata koji će poslužiti da se što bolje spremimo. Daćemo svoj maksimum, potruditi se da odigramo što bolje i da rezultati budu kako treba.

Srednji bek Tamara Radojević:

  • Imaćemo dobru proveru u Rumuniji. U Francuskoj nas čeka teška grupa i velika borba. Najbitnija je prva utakmica protiv Poljske. To je najteža utakmica na bilo kom Prvenstvu. Verujem da ćemo postići dobar rezultat.

Grupa A (Nant)

30.11 Srbija – Poljska 18 časova
2.12 Srbija – Švedska 18 časova
4.12 Srbija – Danska 21.00

Pre odlaska na EP 2018, reprezentacija će učestvovati na „Kupu Karpata“ u Bukureštu 23. i 24. novembra. Protivnik u polufinalu biće selekcija Rumunije, dok se u drugom polufinalu sastaju Rusija i Rumunija B.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *