Odjeci polufinala u Podgorici: Hamerseng: "Došle smo da pobedimo" - Adžić: "Nismo dorasli " - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Odjeci polufinala u Podgorici: Hamerseng: "Došle smo da pobedimo" – Adžić: "Nismo dorasli "

Odjeci polufinala u Podgorici: Hamerseng: "Došle smo da pobedimo" – Adžić: "Nismo dorasli "

0 komentar

 Neprikosnoveni lider norveškog tima na parketu Morače, kao i u prvom meču, bila je Gro Hammerseng:

-Mislim da večeras nismo imali slabe tačke u igri. Došle smo da pobedimo i srećna sam što smo se na ovaj način plasirale u finale. Verovale smo da možemo iako Budućnost ima odličan tim. Atmosfera u hali nas nije mogla poremetiti, bile smo spremne za tako nešto. Sve ekipe u polufinalu zaslužuju poštovanje, ali u finale idu samo najbolji.

U finalu vas čeka špansko iznenadjenje, Itxako?

– U stvari, i ja sam očekivala da će Djer pobediti i proći u finale. Ispostavilo se da je to ipak španski tim i to je sjajno za njih. Sada sam suviše srećna da bih razmišljala toliko unapred, ali sigurna sam da će biti jako zanimljivo i možemo do trofeja, naravno.

 

Trener Podgoričanki, Dragan Adžić bio je realan na press konferenciji u oceni da je u finale prošla, u ovom trenutku bolja ekipa:

-Igračice Larvika su pokazale zašto su osvajale sve medalje sa reprezentacijom. Potvrdile su zrelost, iskustvo i kvalitet izražajnije nego u svojoj dvorani. Nemam šta da zamerim devojkama, izgarale su kao i čitave sezone. Pružile su svoj trenutni maksimum, koji očigledno nije bio dovoljan da se pobedi ovakva ekipa. Zadovoljan sam sezonom, odnosom devojaka i onim što smo učinili. Ostaje, naravno, žal što nismo ušli u finale. Želeli smo da napravimo taj korak, ali smo naišli na ekipu koja je u ovom trenutku bolja od nas. Mi još nismo dorasli tome.

Na pitanje o neigranju Katarine Bulatović, kojoj je uprava u medjuvremenu povukla suspenziju, a on kao trener nije želeo da je vrati u sastav pred revanš, Adžić je odgovorio:

 –Što se tiče Katarine Bulatović, ne znam da li poznajete ozbiljnog trenera koji ne bi voleo da ima jednog igrača takvog kvaliteta u timu. Ona se nije pojavila na treninzima u najvažnijem trenutku sezone, zbog razloga koji nisu bili objektivni. To je razlog zašto ona nije bila tu, a ne želja Dragana Adžića. Ovde se radi o klubu, o instituciji, o poštovanju profesionalnih obaveza. Ko ih poštuje tu je, ko ne, nije tu. Da li je to Katarina Bulatović, Bojana Popović ili neko treći, nije bitno. Mislim da u ozbiljnom klubu to mora biti tako. 

 Na pitanje da li ostaje na čelu Budućnosti, nije imao dilemu:

Nemam nameru da podnosim ostavku posle ovakve sezone. Zadovoljan sam svojim trenerskom karijerom od
kada sam šef stručnog štaba Budućnosti i selektor reprezentacije, ali ako neko misli drugačije, otići ću mirne savesti.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball