Per Johanson izabrao Crnogorke za ključne mečeve - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Per Johanson izabrao Crnogorke za ključne mečeve

Per Johanson izabrao Crnogorke za ključne mečeve

Zorica Radojkovic
0 komentar

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, Per Johanson objavio je spisak od 18 igračica na koje računa za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Podgorici, kao i dvomeč protiv Mađarske 25. i 28. marta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj.

Na spisku su igračice koje su nastupale na Svetskom prvenstvu, koje je u decembru prošle godine održano u Japanu i na kome je Crna Gora  osvojila peto mesto. Jedino novo ime u odnosu na navedeni šampionat je pivot Bobana Klikovac, koja je ranije nosila dres sa državnim grbom.

Na spisku selektora Johansona su: 

golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Ljubica Nenezić,

krila Majda Mehmedović, Dijana Mugoša, Jovanka Radičević i Dijana Ujkić,

pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Bobana Klikovac,

bekovi Đurđina Jauković, Jelena Despotović, Milena Raičević, Itana Grbić, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Sanja Premović i Nikolina Knežević.

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za subotu, 14. mart. Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dve prvoplasirane selekcije.

Dueli protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zakazani su za 25. mart, odnosno tri dana kasnije u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball