Balkan-Handball.com

Per Johanson izabrao Crnogorke za ključne mečeve

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, Per Johanson objavio je spisak od 18 igračica na koje računa za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Podgorici, kao i dvomeč protiv Mađarske 25. i 28. marta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj.

Na spisku su igračice koje su nastupale na Svetskom prvenstvu, koje je u decembru prošle godine održano u Japanu i na kome je Crna Gora  osvojila peto mesto. Jedino novo ime u odnosu na navedeni šampionat je pivot Bobana Klikovac, koja je ranije nosila dres sa državnim grbom.

Na spisku selektora Johansona su: 

golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Ljubica Nenezić,

krila Majda Mehmedović, Dijana Mugoša, Jovanka Radičević i Dijana Ujkić,

pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Bobana Klikovac,

bekovi Đurđina Jauković, Jelena Despotović, Milena Raičević, Itana Grbić, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Sanja Premović i Nikolina Knežević.

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za subotu, 14. mart. Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dve prvoplasirane selekcije.

Dueli protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zakazani su za 25. mart, odnosno tri dana kasnije u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *