Podravka uzela prvi bod u Ligi šampiona na gostovanju u Viborgu - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Podravka uzela prvi bod u Ligi šampiona na gostovanju u Viborgu

Podravka uzela prvi bod u Ligi šampiona na gostovanju u Viborgu

2 komentari

 Onde gde je aktuelni osvajač Lige šampiona, Larvik, ostavio oba boda, Podravka je uzela jedan – na gostovanju u Viborgu, 27-27(12-14). Posle dva neuspeha u uvodnim duelima sa Krimom i Larvikom, ovo je prvi bod hrvatskih šampionki u ovom takmičenju. Da Skov nije povukla Dankinje u poslednjih pet minuta sa četiri gola, Podravka bi se iz Viborga u Koprivnicu vratila i sa pobedom. "Kokice" su bile borbene do srži, čvrste u odbrani i uglavnom pametne u napadu, dok se Viborg oslanjao na snagu Frafjord na crti, stalne šuteve Jurak i Chebah spolja i kada god je moglo preciznost krila, ali to nije bilo ni približno često koliko se želelo.

Čak tri crvena kartona podelio je finski sudijski par, dosta puta nadmudren od strane igračica koje su usavršile "umetnost padanja". Damnjanović je crveni zaradila posle tri isključenja, Tatari posle jednog kontakta u finišu, a direktnu diskvalifikaciju je još na početku meča dobila srednji bek Viborga, Ahlm, posle nesmotrenog faula nad Pušić u kontranapadu. Ako se uzme u obzir da su Dankinje još ranije ostale bez "radilice" Gullden koja je slomila ruku i da je neočekivano veliki teret pao na Chebah, ovo u priličnoj meri odredilo dalji tok susreta.

Damnjanović je imala odličnu rolu u prvih 15 minuta meča kada je postigla pet golova, ali je ubrzo dobila čuvara i više nije bila toliko opasna po gol solidne Pedesren. Stalno vodjstvo Podravke od tri do četiri gola prekinula je Varzaru u 20.minutu sa dva vezana gola u kontarnapadima, ali su Pušić, Gaće, Milanović-Litre vratile prednost na svoju stranu, da bi Tatari posle solo prodora odvela Podravku na poluvreme od dva gola razlike 14-12.

U poslednjih deset minuta Podravka je donela +3, ali se ipak ušlo u napetu i neizvesnu završnicu posle niza golova probudjene Skov. Kada je Varzaru pogodila prednost Viborga u 57.minutu za 26-25, a Tatari dobila crveni karton, retko ko nije pomislio da je utakmica prelomljena u korist Dankinja. Nisu tako mislile Gaće i Petković potpomognute odbranama Jelčić za preokret 26-27, ali je sedmerac za remi realizovala Skov. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball