Polufinale LŠ - Zvezda:Đer, Lada:Hipo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Polufinale LŠ – Zvezda:Đer, Lada:Hipo!

Polufinale LŠ – Zvezda:Đer, Lada:Hipo!

0 komentar
Poznati su svi polufinalisti Lige šampiona posle odigranog poslednjeg kola. Austrijskom Hypu i madjarskom Djeru koji su ranije obezbedili plasman pridružile su se ruske ekipe Zvezda iz Zvenigoroda i Lada iz Toljatija. Tako su Ruskinje na neki način prekinule dominaciju danskih ekipa posle nekiliko godina njihove vladavine i možda baš tako najavile svoju. Poslednji osvajač LŠ, a da nije Slagels ili Viborg, bio je Krim u sezoni 2002-03. Parovi polufinala za sezonu 2007/08 su Zvezda-Djer i Lada-Hypo. Prve utakmice su na programu 19/20.aprila u Rusiji dok su revanši nedelju dana kasnije.

Austrijski Hypo je ostao jedina ekipa koja ne zna za poraz ove sezone u 12 utakmica Lige šampiona. Hypo je i najefikasnija ekipa, a istovremeno su primili i najmanje golova. Razočarala je ekipa Viborga koja je sa razlogom bila smatrana prvim favoritom takmičenja, ali su povrede u kombinaciji sa nekim drugim faktorima bile ispostaviće se, prevelika prepreka koju nisu prešle. Donekle je razočarao i Oltchim koji je preskupo platio za remi u Nemačkoj u prvom kolu što je iskoristila Lada i druge sezone uzastopno došla medju četiri najbolje ekipe. Ako je Viborg bio negativno, onda je oslabljena Lada sigurno najpozitivnije iznenadjenje. Bez Bliznove i Marenikove, ali sa nekim novim mladim igračicama uz već proverene snage Postnovu, Sidorovu, Mochalinu i Muravyevu, favoritu u najavi – Hypu, neće biti lako sa njima. Prošle sezone je u istovetnom duelu Lada bila srećnija i zbog više golova u gostima prošla u finale. Ostaje nam da vidimo da li će se istorija ponoviti. Zvezda će sa druge strane na neizvestan megdan Djeru. Madjarice su poražene u poslednja dva kola, ali to ne može biti merodavno jer su bile oslabljene neigranjem Palinger i Tomori, dok je i prva zvezda Gerbicz bila nedovoljno oporavljena.

Inače najbolji strelci u dosadašnjem delu takmičenja su Madjarice Anita Gerbicz(Djer)sa 97 golova, odnosno Timea Toth(Hypo) sa 95 golova. Sledi ruska teška artiljerija u liku Elene Polenove(Zvezda) sa 84 gola. Rumunka Ramona Maier iz Oltchima je zaključila svoj golgeterski skor sa 81 golom, dok će Ljudmila Postnova(Lada) svoj od 77 golova u polufinalnim susretima sigurno povećati.

 
ZORICA RADOJKOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball