Porazi Krima i Podravke! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Porazi Krima i Podravke!

Porazi Krima i Podravke!

0 komentar
Prve utakmice 1/4 finala Kupa Kupova donele su pomalo neočekivane poraze Krima i Podravke od rumunskih ekipa Brasova i Kluža, dok su danski KIF Vejen i norveški Larvik zabeležili pobede nad španskom Bera Berom, odnosno francuskim Havreom.
 
Krim je u Ljubljani poražen od Urban Brasova rezultatom 27-29(13-15). Bodnjeva se vratila na teren posle povrede i postigla je 8 golova, Oder je postigla 5, dok je Lekić uz razigravanje saigračica postigla i 2 gola. Na drugoj strani 10 golova Neagu i 8 golova Vizitiu. Loše izdanje Krima, naročito u prvih 20 minuta upotpunila je i golman Stefaninšin dok je na drugoj strani vrlo dobra bila Spirova i utakmicu završila sa 16 odbrana.
 
Podravka je doživela poraz u Rumuniji rezultatom 27-33 i pored vodjstva na poluvremenu rezultatom 17-16. Kluž se još jednom predstavio kao ekipa koja igra agresivno čitav susret što su na svojoj koži najbolje osetile rukometašice Podravke. Sada u revanšu imaju težak zadatak da nadoknade minus od 5 golova što im neće biti nimalo lako ako Lungu(10 golova) ili Senococo(8 golova) ponove svoje izdanje. U ekipi Podravke 8 golova za Cvitu Pasičnik i 5 golova za Mirandu Tatari.
 
Kif Vejen je slavio rezultatom 29-27 na gostovanju u Španiji nezgodnoj ekipi Akaba Bera Bere uz 8 golova Jelene Erić koja je bila drugi strelac svoje ekipe iza Melbeck sa 9 golova. Larvik je jedini dobro iskoristio prednost domaćeg terena i slavio protiv Havrea rezultatom 33-25.
 
Kup EHF su obeležili neizvesni dueli tako da će sve ekipe, osim ruskog Dinama koji je slavio 30-20 protiv Lublina u prvom meču, prolaz u polufinale potražiti u revanšima. Ikast je na domaćem terenu posle vodjstva od 19-12 na poluvremenu pobedio špansku Eldu samo sa golom razlike 32-31. Po 8 golova postigle su Hamerseng i Nyberg, dok je Tanja Milanović postigla 4 gola. U španskoj ekipi Soit 8, po 7 golova za Martynenko i Slovenku Silvanu Ilić. Dunafer je na gostovanju Byasenu poražen 28-29, dok su Metz i Itxako Navara remizirali rezultatom 28-28.
ZORICA RADOJKOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball