Press u Zrenjaninu: "Samo priprema za Tursku!" - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Press u Zrenjaninu: "Samo priprema za Tursku!"

Press u Zrenjaninu: "Samo priprema za Tursku!"

0 komentar

 Press konferencija posle utakmice Srbije i Grčke održana je u novoj Kristalnoj dvorani neposredno po završetku susreta. Govorili su selektori Duško Milić, Velimir Penjović i kapiteni Vivi Kazaki i Slađana Đerić.

Velimir Penjović je počeo izlaganje pričom o vozu i rasturenom autu iz filma „Mi nismo anđeli 2“,rečenicom: „Mislim šta reći“!? Zatim je nastavio:

-Znam da je početak i da sam sa ovom ekipom na početku.  Ne kažem da one nisu htele da igraju, one nisu naučene da igraju. Filozofija je samo napad, a nikako odbrana. Prime gol i igraju brzi centar i samo misle o napadu, a ja hoću da igraju odbranu. Ovde ima igračica koje ne mogu da promene svoju filozofiju igre i moramo čekati mlađe igračice da stignu. Ima ih, visoke su i talentovane i kada se to desi za jedno 4 godine, mislim da ćemo gledati na grčku reprezentaciju na jedan drugačiji način.

Vivi Kazaki je bila dosta samokritična u komentaru susreta:

-Nismo počeli dobro, videli ste i sami da se nismo stašli. Kao da nismo dovoljno verovali u sebe, i nismo dali 100% od sebe. Znamo da možemo bolje, ali to nismo pokazali. Moramo još mnogo da radimo, da bi bili bolji. Odbrana nije postojala. Želeli smo da se borimo i da pokažemo da možemo, ali od toga nije bilo ništa. Ovo je bila kao neka noćna mora za nas.

 Duško Milić bio je najzadovoljniji pristupom i borbenošću svog tima:

-Pre svega želim da čestitam curama na jednoj velikoj volji i pristupu. Kao što sam rekao i pre utakmice, znali smo da imamo bolju i kvalitetniju ekipu, a ono što me brinulo bilo je da li će one to znati odraditi svih 60 minuta. Odradile su korektno, opravdale ulogu favorita, ali ovo nas neće zavarati pred utakmicu sa Turskom. Ovo je samo prvi korak, zadovoljan sam naravno bodovima, ali svesni smo da smo danas igrali protiv ekipe koja je ispod nas po kvalitetu. Ponavljam da su sve cure imale jedan dobar pristup, da smo dogovor pre utakmice sproveli na terenu. Ovo je na neki način bila priprema za utakmicu sa Turskom, možda smo neke stvari i sakrili pošto je ova utakmica bila u direktnom prenosu. Cilj je bio da što bolje odigramo odbranu i razvijemo kontru i polukontru. Mislim da smo u tome uspeli u velikoj meri i čestitam svojoj ekipi.

Na pitanje o očekivanjima u narednoj utakmici, Milić je rekao:
-Mogu samo da obećam da ćemo mi dati maksimum. Da ne ponavljam šta je sve Turska uradila u poslednjih godinu dana i koliko je napredovala, ali sigurno da nemamo strah, ne od Turske, već od bilo koga. Verujemo u sebe, daćemo maksimum, igraćemo borbeno i pošteno kao i danas i nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat.

Kapiten sa odličnim učinkom u prvom poluvremenu, Slađana Đerić potvrdila je reči trenera da je utakmica sa Grčkom bila priprema za nedeljni meč u Antaliji :  

-Startovali smo pobedom. Grčka je realno slabija od nas, ali bez obzira na to ušli smo maksimalno. Ovo nam je bio kao neki lakši trening pred utakmicu sa Turskom. Tamo će nam biti mnogo, mnogo teže jer su Turkinje mnogo bolji rival od Grčke. I u tu utakmicu ćemo ući maksimalno i idemo na pobedu naravno. Imamo još neki dan da se uigramo, ali ja sam optimista i verujem u ove devojke.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.