Balkan-Handball.com

Prva žena na čelu muške reprezentacije, Andrijana Budimir: Nema alibija, samo rad

Naslovi po medijima u regionu ovih dana donose vest da se jedna žena upisala u istoriju tako što je postala trener muške rukometne reprezentacije stavljajući u prvi plan opise koji nemaju veze sa rukometom. Mi ćemo malo drugačije. Nekadašnja reprezentativka Srbije i Crne Gore sa blizu 100 nastupa, Andrijana Budimir, proslavljena u dresu Kometala sa kojim se u čuvenoj generaciji popela na krov Evrope 2002. godine, zaslužila je poverenje RFM i vodiće mušku kadetsku reprezentaciju u narednom periodu.

  • Naravno da mi je velika čast što sam prva žena selektor jedne muške reprezentacije i što mi je Rukometna federacija Makedonije dala šansu. Kao svaki trener, bez obzira na pol, sve ću uraditi da opravdam to poverenje, kaže u izjavi za Balkan-Handball.com, Andrijana koju je životni i profesionalni put doveo iz Hrvatske u Srbiju, zatim vodio preko Makedonije, Danske (gde je osvojila i drugu titulu klupskog prvaka Evrope sa Slagelseom), Španije, pa zatim ponovo vratio u Skoplje gde je po završetku uspešne igračke karijere, počela i trenerska.
  • Rukometna škola Andrijana Budimir postoji od 2011.godine u Skoplju gde radim sa decom od 6 do 14 godina. Pre četiri godine, Vardar me je angažovao kao trenera dečaka generacije 2002, tada pionira, i prošle godine je stigao prvi veliki uspeh kada smo osvojili pionirsku ligu Makedonije. Ove godine smo prvi u kadetskoj ligi, a nadam se da ćemo i ostati na prvom mestu. Inače generaciju dečaka 2002.godište (U-17) pratim dugo godina, a mislim da je poziv za mesto selektora došao potpuno opravdano na osnovu postignutih rezultata. Čeka nas težak put u narednom periodu jer smo se za razliku od drugih reprezentacija tek formirali. Sledeće godine nas očekuje prvo veliko takmičenje jer je Skoplje domaćin Evropskog prvenstva za kadete. Neće biti lako, medjutim za mene nikada nema alibija već samo rad i predanost. Svi želimo napredak i da se što bolje spremimo za takmičenje pred našim navijačima.

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *