Rostov na krilima Vjahireve uzeo Kup Rusije - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Rostov na krilima Vjahireve uzeo Kup Rusije

Rostov na krilima Vjahireve uzeo Kup Rusije

Zorica Radojkovic
0 komentar

Odigrani su prvi zvanični mečevi kada je ženski rukomet u pitanju posle pauze od skoro šest meseci i to u Rusiji. Finalni turnir ruskog Kupa okupio je četiri najbolje ekipe: Rostov, CSKA, Astrahanočku i Kuban u predhodna dva dana. 

Očekivano u finale su pobedama u polufinalu prošli Rostov i CSKA, ali je neočekivano tim iz presonice žestoko namučio ruske šampionke u meču sa trofej, naročito u prvom poluvremenu kada je Rostov zaostajao i po 4 gola. Ipak, da Ambroš Martin ode iz Rostova kao pobednik, pobrinula se jedna od najboljih igračica sveta, Ana Vjahireva koja je sa 14 golova(11 iz igre, 3 iz penala) donela prevagu i pobedu na kraju 29-26. 

U redovima CSKA blistala je mladjana Elena Mihaličenko sa 10 golova, videli smo i povratnicu posle duge pauze Dariju Dmitrievu, dok je u prvom poluvremenu Ana Sejdokina na golu pravila najviše problema doskorašnjim saigračicama.  

Makedonska reprezentativka Sara Ristovska upisala je jedan gol za CSKA, a u sastavu Rostova nije bilo srpske reprezentativke Katarine Krpež koja još uvek nije stigla u Rusiju usled nerešenih administrativnih prepreka. 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball