ROSTOV U FOKUSU: Autsajder koji to nije - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet ROSTOV U FOKUSU: Autsajder koji to nije

ROSTOV U FOKUSU: Autsajder koji to nije

Zorica Radojkovic
0 komentar

Finalni turnir ženske EHF Lige šampiona igra se ovog vikenda u Budimpešti. Polufinalni meč kojim turnir počinje izmedju Djera i Bukurešta ni izbliza ne privlači pažnju na našim prostorima koliko meč izmedju Vardara i Rostova. 

ROSTOV U NALETU

Protivnice Vardarki su prvi put u Budimpešti i to im naizgled daje status debitanta i autsajdera. Ali samo na prvi pogled. Na drugi, Rostov je sve samo ne autsajder. Ruske šampionke sa tek osvojenom titulom na F4 stižu u odličnoj formi. Poraze su ostavile u prošloj godini. Dva poraza u prvenstvu Rusije od Lade i Astrahanočke u septembru, zatim dva poraza u Ligi šampiona na gostovanjima u Ikastu i Djeru, u oktobru i novembru. Upisale su i dva remija, jedan protiv Bukurešta, a drugi protiv Astrahanočke. A onda su u ovoj godini došla strašna serija pobeda. Ukupno 11 pobeda u Ligi šampiona i 23 u prvenstvu Rusije.  

SAMO JEDNA IGRAČICA BEZ TROFEJA

Pogled na igrački kadar, objašnjava sjajne rezultate ove sezone. To su devojke koje znaju da dodju do trofeja i medalja. Prošle sezone posle razočarenja u Ligi šampiona, Rostov je dodao gas i osvojio EHF Kup. Od 16 igračica u sastavu za Budimpeštu, samo jedna nema u biografiji osvojen bar jedan evropski klupski naslov ili medalju sa reprezentacijom. Poredjenja radi, Vardar u svom sastavu ima čak 7 igračica koje to nemaju. Tri osvajačice Lige šampiona, Brazilke Pesoa i Rodrigez, kao i Crnogorka Bulatović samo su delić slagalice koju je odlično složio Francuz Fred Bougent. Prvi strelac tima, Vjahireva postigla je 63 gola sa bekovskih pozicija, dok su je odlično prate krila Dembele i Managarova sa preko 100 golova u zajedničkom zbiru. Dodajte Sedojkinu, Sen, Barbosu, Makeevu, Borscenko, Ilinu i dobićete kompletnu sliku rivala koji očekuje Vardar u polufinalu.

1 – 1 DO SADA

Rostov i Vardar nisu odigrali nijednu takmičarsku utakmicu, ali su odigrali dva prijateljska meča. Na turniru u Bukureštu 2015.godine, Vardar je godine pobedio Rostov 33-27, ali su Ruskinje uzvratile na turniru u Skoplju prošlog avgusta i slavile 33-26


Polufinalni meč u Budimpešti izmedju Vardara i Rostova igra se u subotu od 18 časova. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball