Rumunija osvojila Svetski kup, Crnogorke treće u Holandiji! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Rumunija osvojila Svetski kup, Crnogorke treće u Holandiji!

Rumunija osvojila Svetski kup, Crnogorke treće u Holandiji!

0 komentar

 EHF nedelju iskoristile su gotovo sve ženske reprezentativne selekcije na Starom kontinentu za odigravanje pripremnih utakmica ili turnira. Tradicionalni Svetski kup u Danskoj svakako je bio najzvučniji  pošto se tu okupilo osam elitnih selekcija, a zanimljivi turniri igrani su i u Češkoj i Holandiji. Pobednik Svetskog kupa drugu godinu zaredom je Rumunija, dok je u Češkoj Španija odnela pehar. Turnir u Holandiji osvojila je domaća reprezentacija sa sve tri pobede, dok je Crna Gora sa pobedom i dva poraza zauzela treće mesto.

SVETSKI KUP, DANSKA

Najzanimljivije je bilo na GF World Cupu u Danskoj, gdje je ekipa Rumunjske po drugi put zaredom osvojila ovaj turnir. Poraženi je opet bila reprezentacija Norveške, koju je Rumunjska dobila i u 2.kolu, dakle dva puta u 6 dana, oba puta sa golom razlike. Završnica je bila uzbudljiva, sa bravuroznim intervencijama Haraldsen i Ungureanu, a zadnjih 9 sekundi Norveška je igrala sa 7 igračica u polju, što nije donijelo ploda, pošto je šut Alstad 3 sek.prije kraja obranila Ungureanu. Norveška je nastupila sa 3 debitantice- Nora Moerk, Sanna Solberg i najugodnije otkriće, lijeva vanjska Byasena, 20-godišnja Mari Molid, koju se trener Hergeirsson nije libio poslati na teren i u najkritičnijim momentima, cura koja je preokrenula rezultat protiv Rusije i koja je i u današnjem finalu protiv Rumunjske pokazala znanje, hrabrost i odlučnost. Ime koje vrijedi zapamtiti.

Od ostalih sudionica turnira, najveće razočarenje je reprezentacija Rusije koja je zabilježila 3 poraza, a ni Njemačka se nije proslavila, zabilježivši jedinu pobjedu u trećem kolu protiv Danske koja tada nije ni izvela najjači sastav, budući je već imala 2 pobjede iza sebe.

Finale: Rumunjska – Norveška 24-23 (12-12)

Meč za 3.mjesto: Francuska – Danska 28 – 26 (17-15)

1.Rumunjska

2.Norveška

3.Francuska

4.Danska

All star team GF World Cup 2010:

Lijevo krilo: Alice Valentina Ardean-Elisei, Rumunjska

Lijevi bek: Cristina Neagu, Rumunjska

Playmaker: Anita Görbicz, Mađarska

Desni bek: Camilla Dalby, Danska

Desno krilo: Linn-Kristin Riegelhuth, Norveška

Pivot: Marit Malm-Frafjord, Norveška

Golmanica: Katrine Lunde Haraldsen, Norveška

Najbolja igračica (MVP): Cristina Neagu, Rumunjska

 

 CRNOGORKE TREĆE NA TURNIRU U HOLANDIJI

Dva poraza Crne Gore na turniru u Nizozemskoj poprilično su iznenađenje, jer i Brazil i Nizozemska su ekipe koje po kvaliteti ne mogu uz bok sa Crnogorkama, ali ima još dovoljno vremena za popravke i uštimavanja. Jedini pozitivan rezultat je pobjeda nad Islandom, protivnikom Crne Gore i Hrvatske na EP. Za najbolju igračicu turnira izabrana je Brazilka, Aleksandra Do Nascimento

1.kolo

Crna Gora – Brazil 25 -26

Nizozemska – Island 32-24

2. kolo
Crna Gora – Island 32-23
 Nizozemska – Brazil 27-26
3. kolo
Brazil – Island
24-17
Crna Gora –  Nizozemska 24-29
Plasman:
1. Nizozemska 6
2. Brazil 4
3. Crna Gora 2
4. Island 0

 

 ŠPANIJA LAKO DO PRVOG MESTA U ČEŠKOJ

Reprezentacija Španjolske pobjednica je, rekli bismo, neatraktivnog turnira u Češkoj. Tri lake pobjede za zagrijavanje i uigravanje sa protivnicama koje nisu sudionici predstojećeg EP, jedino se možda poneka cura iz sastava Norveške B potajno nada pozivu selektora Hergeirssona. Za najbolju igračicu turnira izabrana je najbolja igračica Španije, Marta Mange Gonzales.

Rezultati Španije:

Češka – Španija 21-25(9-13)

Španija – Austrija 23-13(14-3)

Španija – Norveška B 35-25(17-14)

Plasman:

1.Španjolska   6 bodova

2.Češka          4 boda

3.Norveška B  2 boda

4.Austrija         0 bodova

 

Sanja Sekulić

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball