Balkan-Handball.com

Ruskinje na velikoj sceni u Ligi šampiona!

U nedelju se u Rusiji igraju prvi polufinalni mečevi Lige šampiona za rukometašice. Prvi put u istoriji dve ruske ekipe, Zvezda i Lada imaju šanse da dođu do finala najelitnijeg takmičenja sa čim se sigurno neće tako lako složiti njihovi protivnici, Hipo i Đer. Ruskinje na početku takmičenja gotovo niko nije svrstavao u red najužih favorita, ali upravo su njihove ekipe indirektno izbacile najveće favorite. Zvezda je izbacila Viborg, a Lada Oltčim.

Iz redova Hipa, izbija optimizan pred utakmice sa Ladom. Prva nemačka igračica u istoriji Hipa, golman Englert očekuje da njena ekipa nastavi niz bez poraza ove sezone. Kao najjači adut tima ističe timski duh jer ne zavise samo od igre jednog igrača. Kapiten tima, Brazilka Piedade kao i ostatak ekipe ima poseban motiv pred utakmice sa Ladom zbog prošlogodišnje eliminacije. Kao mogući problem ističe nedostatak jakih utakmica u proteklih mesec dana, ali isto tako oseća da je njena ekipa spremna za prolaz u finale. Sa druge strane Lada je u punoj takmičarskoj formi jer se u Rusiji igra play-off nacionalnog šampionata, a ono što njih raduje je dobra forma najbolje igračice Postnove koja je pre nekoliko dana Zvezdi dala 11 golova u prvenstvu.

Mađarski šampion Đer za razliku od Hipa nema prevelikog razloga za optimizam jer će obe utakmice polufinala igrati bez prve zvezde i najbolje igračice Gerbicz. Sa druge strane Zvezda je podigla samopouzdanje pobedom nad Dinamom u prvenstvu, ali za dobar rezultat protiv Đera biće im potrebno mnogo više,pre svega bolja igra u odbrani. Trefilov nema problema sa povredama ključnih igračica, a motor ekipe, Poltoratskaya je sa 6 golova i „bezbroj" asistencija samo potvrdila zašto baš od nje preti jedna od najvećih opasnosti po gol Palinger.

Prvo polufinale Lada-Hipo se igra u nedelju, sa početkom u 12 časova. Ehfcl.com je obezbedio live stream, dok Eurosport 2 daje odloženi prenos kasnije u toku dana. Drugo polufinale je Zvezda-Đer sa početkom u 15 časova uz live stream na ehfcl.com i direktan prenos na Eurosportu 2. Očekujte neočekivano, ali jedno je sasvim sigurno. Ruskinje su stigle na veliku scenu, imaju glavne uloge i sada se neće zadovoljiti samo time.

Zorica Radojkovic

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *