SAMSONENKO SE OPET IGRA: Irina Dibirova na klupi Vardara - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet SAMSONENKO SE OPET IGRA: Irina Dibirova na klupi Vardara

SAMSONENKO SE OPET IGRA: Irina Dibirova na klupi Vardara

Zorica Radojkovic
0 komentar

Vlasnik Vardara Sergej Samsonenko, odlučio je da se još jednom poigra sa trenerskom profesijom koja je po prirodi stvari jako ozbiljna. Ili bi to bar trebala da bude. Klupski sajt je danas preneo informaciju da se dosadašnji trener David Dejvis vraća u muški tim na staru poziciju pomoćnika Raula Gonzalesa, a da je novi trener postala Irina Dibirova. Javnosti sada poznata kao supruga ruskog reprezentativca Timura Dibirova, inače igrača Vardara, ali Irina Poltorackaja (devojačko prezime) je ne tako davno bila jedna od najboljih srednjih bekova sveta. Osvojila je čak tri titule svetskog prvaka sa Rusijom, srebro na OI, dve Lige šampiona i brojne druge trofeje. 

Sezonu na klupi Vardara je počela Indira Kastratović, ali je smenjena na samom startu Lige šampiona posle remija sa Ferencvarošem u Skoplju. Usledio je niz od osam pobeda prvo sa Samsonenkom na klupi, zatim i sa Dejvisom, da bi se posle dva poraza u situaciji kada je četvrtfinale već obezbedjeno ponovo desila smena na klupi. 

Irina Dibirova je istina bila vrhunska igračica. Ali bila. Igračica. Kao trener nema radnog staža,a opet je dobila priliku da vodi Vardar ka završnci najvažnijeg klupskog takmičenja i da radi sa nekim od najboljih rukometašica planete. 

Sa srećom i Irini i Vardaru. Trebaće im.

FOTO: gol.mk

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball