Slađana Đerić : "Dobar žreb"! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Slađana Đerić : "Dobar žreb"!

Golmana reprezentacije Srbije i madjarskog Korneksija, Sladjanu Djerić pronašli smo u danu odmora od profesionalnih obaveza posle jučerašnje pobede njenog kluba u madjarskom šampionatu(Korneksi je trenutno četvrti u madjarskom prvenstvu i već u narednom kolu ga očekuje debri meč sa Dunaferom). Podsetimo, glasovima čitalaca balkan-handbal portala, za najboljeg golmana Srbije u 2007 godini izabrana je upravo Sladja Djerić. Vi ste izabrali, a mi smo pitali Sladju za kratak komentar protivnika u barazu…
 
Reprezentaciju Srbije krajem maja i početkom juna očekuju mečevi za odlazak na EP u Makedoniji. Dobili smo Holandiju na žrebu, prvi utisak?
 
-Mogu reći da smo dobro prošli u žrebu, ali isto tako mislim da se ne treba prerano da se radujemo. Imamo šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.
 
Na turniru u Danskoj u decembru, igrali ste sa njima?
 
-Igrali smo sa Holandijom na tom turniru u Danskoj i bilo je nerešeno, ali smo mi imale prednost tokom celog meča. Samo zahvaljujuci našim greškama su uspele da izjednače. Mislim da one tada nisu bile kompletne, ali nismo ni mi. Na poslednju akciju reprezentacije došle su sve devojke koje su bile pozvane, ali je kasnije došlo do povreda i zato nisu sve igrale protiv Holandije. Povredila se Andrea Lekić, a Jelena Erić i Ana Djokić su malo igrale, baš zbog povreda.
 
Znamo da imamo provereno dobre čuvare mreže, a osim igračkih kvaliteta šta može da bude prednost reprezentacije Srbije?
 
– Od nas golmana se uvek puno očekuje. Svesni smo toga. Naša prednost u kvalifikacijama će biti i to što ćemo prvu utakmicu igrati tamo, a revanš kod nas.

Samo da tu prednost, kao i sve druge realizujemo na terenu… Puno srece!

ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *