Balkan-Handball.com

Šoštarić ogorčen: Igrali smo lošu odbranu, ali ovakvo suđenje u životu nisam video!

Selektor Nenad Šoštarić nije imao nikakvog razloga za zadovoljstvo nakon poraza svojih izabranica od Brazila na startu 25. Svetskog prvenstva u Španiji. U utakmici koja se lako može ispostaviti odlučujućom u borbi za četvrtfinale, „Kraljice šoka“ su lako poražene od južnoameričke selekcije, koja je u jednom trenutku drugog poluvremena imala i devet golova prednosti.

-Mi smo odigrali lošu obranu i to je glavni razlog ovakvog poraza. Čitavo vrijeme govorimo jedno te isto, obrana je ključ svega. Ali ako nam netko zabije 30 golova, jasno je da ne možemo pobijediti. Primili smo 18 golova u prvom poluvremenu, a to je jako loše. U drugom su poluvremenu cure dale sve od sebe i uspjeli smo to ublažiti. Ali sve ukupno smo promašili puno zicera, puno previše – rekao je Šoštarić, a potom nije mogao da prećuti o suđenju.

-Ne želim pričati o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovako nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama, i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Mislim da će sada cure puno jednostavnije igrati i ići dalje na prvenstvu – rekao je Šoštarić, pre nego što se ponovo osvrnuo na igru svog tima.

-Mi znamo da naša 6:0 obrana mora biti gusta, i to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smo u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, dakle ta gustoća je falila. Ali kažem -kriterij, u nekim fazama utakmice, Mičijević su mogli ubiti, ali isključenja nije bilo-zaključio je tvorac evropske bronze od pre 12 meseci.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *