SP Brazil: Hrvatska s Danskom i Švedskom, Crna Gora s Norveškom i Njemačkom - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet SP Brazil: Hrvatska s Danskom i Švedskom, Crna Gora s Norveškom i Njemačkom

SP Brazil: Hrvatska s Danskom i Švedskom, Crna Gora s Norveškom i Njemačkom

0 komentar

zenski rukomet U noći sa subote na nedjelju (po europskom vremenu) održan je u Brazilu ždrijeb Svjetskog prvenstva rukometašica koje će se u toj egzotičnoj Južnoameričkoj državi održati od 2. do 18. decembra ove godine.

Hrvatska je smještena u skupinu D sa viceprvakom Europe Švedskom, s kojom je nedavno u Puli odigrala dvije prijateljske utakmice i koja je sve samo ne nepobjediva, s Danskom, reprezentacijom s kojom se također može igrati, naročito izvan Skandinavije, te Argentinom, Obalom Bjelokosti i Urugvajom.

Ono što treba istaknuti jest da se poslije križa sa skupinom C u kojoj se nalazi domaćin Brazil, Rumunjska i Francuska, zatim Tunis, Kuba i Japana, a kako prolaze 4 ekipe u osminu finala, igra se 1-4, 2-3, ne treba biti Einstein da se zaključiti kako bi jedno od prva dva mjesta u skupini izbjeglo dvije od te tri jake reprezentacije.

Crna Gora je u skupini A s najvećim favoritom turnira, aktualnim olimpijskim i europskim šampionom Norveškom, zatim opasnom Njemačkom i također nezgodnom Angolom, te Kinom i Islandom.

Poslije slijedi križanje sa skupinom gdje su trostruki uzastopni šampion svijeta Rusija, Španjolska, Nizozemska, Koreja, Kazahstan i Australija. Crnogorke moraju biti druge u skupini, a s druge pozicije se već nazire četvrtfinale, koje u prevodu znači – borba za London.

SKUPINA A
Norveška, Crna Gora, Angola, Njemačka, Kina, Island 

SKUPINA B
Rusija, Kazahstan, Nizozemska, Koreja, Španjolska, Australija

SKUPINA C
Rumunjska, Francuska, Brazil, Tunis, Kuba, Japan

SKUPINA D
Švedska, Danska, Hrvatska, Argentina, Obala Bjelokosti i Urugvaj

Već je poznat raspored utakmica prvog kruga, Hrvatska otvara s Afrikankama, a između utakmica protiv Skandinavki ima slobodan dan. Vrlo dobar raspored. Crna Gora otvara s Islanđankama, pa slijede Njemice, Norveška je u zadnjem kolu.

HRVATSKA
3.12: Obala Bjelokosti
4.12: slobodan dan
5.12: Urugvaj
6.12: Danska
7.12: slobodan dan
8.12: Švedska
9.12: Argentina

CRNA GORA
3.12: Island
4.12: Njemačka
5.12: slobodan dan
6.12: Angola
7.12: Kina
8.12: slobodan dan
9.12: Norveška 

Prvak svijeta osim što osigurava direktan plasman na slijedeće SP u Srbiji 2013. godine, ide direktno u London na Igre. Ekipe plasirane od 2. do 7. mjesta izboriti će kvalifikacijske turnire za London (25-27. 05. 2012.), a ekipe koje budu od 2. do 4. mjesta bit će domaćini tim turnirima. (M. Krasić) 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball