Balkan-Handball.com

Srpkinje bez Lekićeve na Faranke i Makedonke

Reprezentacija Srbije odradiće dve poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sa selekcijama Farskih Ostrva (30. maj) u gostima i Makedonijom u Nišu trećeg juna bez Andree Lekić. Teška i naporna sezona završena finalnim mečom EHF Lige šampiona u Budimpešti, ostavila je traga, pa će doskorašnji srednji bek Vardara propustiti ovu akciju.

Selektor Ljubomir Obradović oslonio se na proverene snage koje su i donele Srbiji prvo mesto u grupi sa šest bodova, koliko ima i Švedska posle četiri odigrana kola.

Srpkinje su se praktično plasirale na kontinentalno takmičenje, s obzirom da je Makedonija na trećem mestu sa četiri osvojena boda, a da na Prvenstvo idu dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana.

SPISAK ŽENSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE SRBIJE

Golmani: Katarina Tomašević (Dunajvaroš), Marija Čolić (Nica), Marina Pantić (Avr).

Leva krila: Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Ankara Jenimahale).

Pivotmeni: Dragana Cvijić (Vardar), Slađana Pop-Lazić (Brest).

Desna krila: Katarina Krpež-Šlezak (Erd), Željka Nikolić (Munisipal Krajova).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Brest), Marija Obradović (Tus Mecingen), Katarina Stošić (Avr), Tamara Radojević(Kišvardai), Jelena Lavko (Alba Fehervar), Jelena Trifunović (Munisipal Krajova), Marina Dmitrović (Kišvardai), Dijana Števin (Seles Sur Bel).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *