Srpkinje na okupu - želja, volja i hrabrost na jednom mestu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Srpkinje na okupu – želja, volja i hrabrost na jednom mestu!

Srpkinje na okupu – želja, volja i hrabrost na jednom mestu!

0 komentar

 Nekompletna reprezentacija Srbije okupila se danas u hotelu "Srbija" u Beogradu i odmah produžila put Zaječara gde ih čeka ostatak tima i početak priprema za utakmice kvalifikacija sa Španijom. Na okupljanju u Beogradu pojavile su se Dijana Števin, Katarina Krpež, Dragica Tatalović, Tanja Vučković, Danijela Matić i Aleksandra Đorđević, a podršku drugaricama svojim prisustvom, pružila je Andrea Lekić koja se uspešno oporavlja od teške povrede lakta.

Prenosimo vam izlaganja aktera sa današnje konferencije za medije.

Milena Delić, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije zadužena za ženski rukomet:

-Opet smo na okupu, nastavljaju se kvalifikacije, ovaj put protiv najjačeg protivnika. Imam neki osećaj da je devojkama u podsvesti ova utakmica bila još na početku kvalifikacija, a to se i potvrdilo posle utakmice u Turskoj kada se spominjala želja da do tog susreta što brže dođe. Nažalost, zbog povreda ostali smo bez dve jako bitne karike u lancu, bez Andree Lekić i Sanje Rajović. Strahovali smo malo za povredu Sanje Damnjanović, ali ona nas je brzo obradovala svojim oporavkom i pokazala da će biti, nadam se, spremna da odigra ova dva meča. Verujem da će devojke svojom borbenošću i duhom zajedništva koji ih inače krasi, nadoknaditi odsustvo saigračica.

Selektor Duško Milić se zahvalio svima na podšci i počeo izlaganje o utakmici sa Španijom:

-Ono što mogu i imam pravo, je da obećam da ćemo da se borimo svih 60 minuta. Daćemo sve od sebe, u kakvoj smo situaciji sada, da probamo da napravimo iznenađenje. Znamo, svesni smo snage Španije, znate svi da su u poslednjih nekoliko godina ušle u krem svetskog rukometa, ali mi apsolutno nemamo razloga za nikakav strah. Znam i tvrdim da imam ekipu koja voli da igra hrabro i da se bori, a 60 minuta svako protiv svakog može da se bori. Nama bi neuporedivo lakše bilo da smo kompletni, ali ta priča je sada suvišna.

 O pripremama i očekivanjima…

-Imamo pet dana do utakmice da se dogovorimo o ovoj situaciji kakva je, ali to ne znači da ne možemo da napravimo dobar rezultat. Kad kažem dobar rezultat, mislim i stalno govorim devojkama da je cilj odigrati jednu poštenu utakmicu. Pod tim podrazumevam maksimalno hrabru i borbenu igru. Želja, volja i hrabrost na prvom mestu. Mi imamo takvu ekipu. Krenuli smo dobrim putem, kako sam govorio da nemamo pravo da podcenjujemo jednu Grčku, isto tako nemamo nameru da se bojimo jedne Španije. Da im kažemo da su favoriti da, na papiru itekako, ali to ne govorim ja, to govore njihovi rezultati. To apsolutno ne znači da mi ne možemo da igramo protiv njih i da ne možemo da odigramo maksimalno. Ako to bude urađeno na taj način, ako i tada Španija, ne daj Bože bude bolja, da se možemo svi pogledati u oči posle utakmice. Zato sam i rekao pošteno. Znam koliko moja ekipa može, pojedinačno znam šta je njihov maksimum i one to znaju, jer mi o tome često pričamo. To je naš odnos i dogovor od prvog dana. I naš cilj je uvek isti bez obzira na protivnika, dogovaramo se i radimo. Ono što je normalno za jedan sportski kolektiv, a što se često ističe kao neko čudo, kod nas nije čudo – mi imamo jednu dobru atmosferu. Imamo družinu koja zna šta hoće i koja će se boriti za to. Željne su igre i dokazivanja, a to je preduslov za dobre rezultate.

Selektor je dobro upoznat sa kvalitetima španskog tima:

-Odgledao sam sve ut
akmice Španije u poslednje vreme. To je ekipa koja ima ritam 60 minuta, koja igra isto u tom ritnu i ne okreće se na rezultat. Na Svetskom prvenstvu su igrali šest utakmica potpuno isto, sa istim izmenama. Nema kod njih neke velike filozofije ni nekog prepoznavanja šta one i na koji način rade. Igraju vrlo jednostavno i kolektivno. Izuzetno su jak kolektiv i tako se ponašaju. U napadu igraju vrlo strpljivo, teško troše lopte nerezonski i to će nam biti jedan od glavnih zadataka, da pojačamo koncentraciju u odbrani i preko tih prvih 20 sekundi napada jer su strpljive i čekaju šansu. Tvrdim da možemo da ih dobijemo sa izuzetno čvrstom, jakom odbranom, dobrom kontrom, polukontrom i pametnim napadom, da ga tako nazovem. Ali, bez dobre odbrane ne možemo da pravimo ništa.

 Dijana Števin, desni bek reprezentacije rekla je da će ekipa dati svoj maksimum i igrati za Andreu i Sanju:

-Mogu da kažem da mi je velika čast što sam ovde i što branim boje svoje zemlje. Slažem se sa trenerom u svemu što je rekao. Sve devojke željno iščekuju utakmicu sa Španijom i mogu da obećam da ćemo se boriti i dati sve od sebe pa kako bude videćemo. Igraćemo za Andreu Lekić i Sanju Rajović.

Duško Milić je potvrdio da će ekipa biti kompletirana tek u ponedeljak:

-Dragana Cvijić ima Kup Slovenije i doći će u ponedeljak, Kaća Tomašević ima utakmicu u Danskoj subotu i dolazi u nedelju. Upravo to je bio razlog zašto je na spisku 18 devojaka, da možemo da radimo i imamo normalan trenažni proces. Videćemo od ovih cura ko će biti zamena za Andreu, ko će se uklopiti pre svega u atmosferu ove ekipe, a onda i u rad, da bi uopšte mogli da budu deo ove reprezentacije.

Selektor je prokomentarisao i nedolazak Ornele Rogan:

-Stigao je dopis iz Naise u kome se kaže da Ornela Rogan ne može psihički ni fizički da odgovori zahtevima reprezentacije. Ne umem da prevedem šta to znači. Ako igra u klubu po 60 minuta, ne razumem kako može da odgovori zahtevima kluba, ali reprezentacije ne može. Što se mene tiče, igrač koji se jednom ne odazove pozivu reprezentacije, više neće dobiti šansu kod mene. Pošteno rečeno, to mi je zasmetalo jer nije rečeno onda kada je bio spisak od 28 igrača(pre 10 dana). Tada sam mogao da pošaljem širi spisak EHF-u sa imenom druge igračice jer sam sada u situaciji da imam samo jednog pivotmena na pripremama pošto se u međuvremenu povredila i Verica Nikolić. Bilo mi je krivo, zbog ovih cura koje su došle da igraju i da se bore, ali tvrdim da ćemo izaći još jači i iz ove situacije.

Prvu utakmicu sa Španijom, Srbija igra 31.marta od 18 časova u Zaječaru uz direktan televizijski prenos(RTS2).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball