Srpkinje ponovo bolje! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srpkinje ponovo bolje!

Najbolje srpske rukometašice pobedile su reprezentaciju Makedonije i u drugoj prijateljskoj utakmici u okviru priprema za kvalifikacione utakmice sa Holandijom. U bučnoj atmosferi nove sportske hale u Vrnjačkoj Banji, Srpkinje su pokazale nekoliko lica, ali i zabeležile pobedu rezultatom 29-26(15-13). Najefikasnije u srpskoj reprezentaciji bile su Erić(9), Balać(5) i Lekić(4), dok su se kod Makedonki golovima istakle Pecevska(5) i Mladenovska(4). Rukometašice u petak putuju u Holandiju na prvu utakmicu baraža koja se igra dan kasnije u Roterdamu, dok je revanš na programu 8. juna u Zaječaru.

 

Od samog starta Srpkinje su krenule jako. Erić i Lekić su ubrzo golovima okupirale gol Andrejeve i zajedno postigle dve trećine golova naše ekipe na poluvremenu. Naročito je bila raspoložena Erić sa 5 golova iz igre u tom periodu. Paplacko je sa 9 odbrana za prvih 20 minuta, dobrim delom i omogućila najveću prednost tokom utakmice, kod rezultata 12-5 i 13-6. Do kraja poluvremena Makedonke su zaigrale bolje, naša odbrana je posustala, Đerić je ostavljena bez prave podrške i ređali su se golovi Mladenovske, Pecevske, Crvenkovske. Serijom 7-2 u poslednjih 10 minuta vratile su se potpuno u meč za 15-13 na poluvrenenu.

U nastavku Rajović brzo pogađa za novu prednost, ali Makedonke ipak prilaze na -1 kod 16-15. Tada Lekić, Števin i Damjanović vezanim golovima vraćaju prednost na +4. Puno grešaka i nesporazuma u napadu Srpkinja nastalih tom periodu otvorilo je put da Makedonke, golovima Bajramovske sa bekovskih pozicija, uz pomoć Pecevske sa krila, u 54 minutu prvi put na utakmici dođu do izjednačenja 24-24. Golom Portjanko nekoliko trenutaka kasnije i do prve i jedine prednosti 25-24. Onda je Balać pogodila za izjednačenje, a Tomašević zatvorila sve prilaze svom golu i do kraja primila samo jedan gol. Erić je donela novo vođstvo Srbiji, a nove odbrane Tomašević kao da su ponovo vratile krila našim devojkama. Balać u dva navrata pogađa posle idealnih dodavanja Lekić, da bi Števin efektnim golom sa 9 metara stavila tačku na ovaj susret.

 

Komentar smo dobili od trenera reprezentacije, Duška Milića koji je vodio ekipu u odsustvu selektora Časlava Dinčića iz porodičnih razloga. Videli smo više lica naše reprezentacije na ovoj utakmici. Kako to komentarišete?
-Dvadeset minuta smo odigrali na pravi način, gotovo bez greške. Ima umora od treninga i rada svih ovih dana pa je pad i bio očekivan u neku ruku. Ali je dobra stvar što smo se posle tog pada, jednog pa i drugog kasnije, izvukli i napravili rezultat. Danas je najbitnije bilo da pokažu volju i želju da igraju. Nijednog trenutka niko nije stao da se ne bori. Bilo je grešaka i to velikih, ali mora da ih bude. Suština je da smo posle tih jako dobro odigranih 20 minuta, i pored tog pada na poluvreme otišli sa +2. U drugom delu su opet sa -1 došle na +3, tako da su i tu pokazale jedan pozitivan karakter. U suštini sam zadovoljan pre svega tom voljom i željom u svakom trenutku dok je utakmica trajala.
U petak putujete u Holandiju na prvu utakmicu, koliko su vam pomogle ove utakmice pred susrete sa njima?

-Mislim da su nam mnogo značile obe utakmice sa Makedonijom jer nisu bile klasične prijateljske na kojima se ne igra punom snagom. Bilo je mnogo duela, dosta prekida, sa polukontrama, jakom odbranom, dosta faulova, sve kao na jednoj ozbiljnoj da kažem prvenstvenoj utakmici. Prave utakmice sa svim onim što nas sigurno čeka protiv Holandije. Najbitnije je da su sve zdrave i da mogu da igraju punom snagom. Holandija sada nije nepoznanica za nas, dosta toga smo videli i idemo tamo na ono takozvano prvo poluvreme. I normalno idemo da probamo da dobijemo, ne idemo na nikakve kalkulacije. Ako ikako budemo mogli, potrudićemo se svim silama da dobijemo to prvo poluvreme tamo.

 

ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *