Balkan-Handball.com

Srpkinje u Kraljevu: Sa četiri boda dočekati Ruskinje

Ženska reprezentacija Srbije okupila se u novobeogradskom hotelu „IN“ odakle je krenula put Kraljeva, gde će u sredu odigrati prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 sa selekcijom Švajcarske (18 časova – slobodan ulaz uz ulaznicu).

  • Moramo u svaki meč da uđemo ozbiljno u novom ciklusu. Ne precenjujemo, niti potcenjujemo bilo koga. Sa Švajcarskom smo igrali u Španiji u EHF nedelji u martu. Dobili smo materijal i od Slovakinja koje su igrale sa Crnom Gorom. One su mala nepoznanica, ali je Siniša Đukić nabavio dosta materijala koji ćemo analizirati. Moramo da pobedimo, s obzirom da nas u martu čeka Rusija u dve utakmice. Ove utakmice će nam poslužiti i kao priprema za nastupajuće Svetsko prvenstvo. Pripreme počinjemo 17, 18. novembra, a već 20. putujemo za Koreju gde ćemo imati jedine provere pred start – rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Iskusna Dragana Cvijić oporavlja se od povrede, ali će ove nedelje biti deo tima.

  • Oporavila sam se, ulazimo u rukometni proces. Radila sam sve van duela, probala da odigram juče meč za klub. Drago mi je da sam tu, dogovoriću se sa selektorom kakav ću ritam imati ovih sedam dana i nadam se pomoći koliko mogu i u ovakvom stanju. Protivnice će biti motivisane protiv nas, ali mi to bi trebalo da dobijemo, jer smo favoriti. Da osvojimo četiri boda i sačekamo Rusiju u martu. Daleko je to, vidite šta se dešava, svaki dan se neko povredi. Biće ovo duga sezona, samo sada kada pomislim da se borimo i za olimpijske kvalifikacije, i za Tokio, biće to hiljadu utakmica ako uspemo u tome. Idemo korak po korak – kaže pivotmen ĆSM Bukurešta.

Posle Kraljeva, reprezentaciju čeka put za slovački Hlohovec, gde je za nedelju (17 časova) zakazan meč drugog kola u grupi sa selekcijom domaćina.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *