Srpkinje veruju u pobedu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Srpkinje veruju u pobedu!

Najbolje rukometšice Srbije otputovale su jutros u Holandiju na prvu utakmicu kvalifikacija koja se igra sutra u Roterdamu sa početkom od 16 časova. Iako je bilo najavljeno, prenosa utakmice na nacionalnoj televiziji, RTS-u, neće biti. Igračice i selektor su pre puta izneli svoja očekivanja od susreta sa Holanđankama i svi bez izuzetka očekuju dobar rezultat. Na put su otišle sa jakom verom u sopstvene mogućnosti, umerenim, ali zaraznim optimizmom i ogromnom željom da dođu do tog dobrog rezultata u prvom meču. I nijednog trenutka nisu, i ne zaboravljaju svoj cilj, kao što ne zaboravljaju za koga će ostaviti srce na terenu u obe utakmice! Pitate se za koga? ZA SRBIJU!!!

Selekttor Časlav Dinčić izneo je svoja očekivanja.

-Očekujem da pobedimo i izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Nezahvalno je prognozirati ishod meča, ali kako god bude, očekujem da na kraju mi budemo tim koji će slaviti. Drago mi je da radim sa ovim devojkama koje ginu za reprezentaciju. Već sam rekao da je atmosfera sjajna I da se polako vraća kult reprezentacije, ono što je izgubljeno pre mnogo godina. Borbenije su nego što su bile, mnogo smo radili na našoj igri i nadam se najboljem. Zadovoljan sam i mentalitetom koji ova ekipa poseduje. U prijateljskim mečevima sa Makedonijom, dva puta smo bili u minusu, i u oba meča smo uspevali da se izdignemo i napravimo prednost. To ranije nije bio slučaj.

Tanja Medved, kapiten reprezentacije, nadovezala se na priču selektora o atmosferu u ekipi.

-Atmosfera je sjajna, vraća se kult reprezentacije i postoji jedna zdrava konkurencija u državnom timu. Na nama starijima je da pomognemo ovoj generaciji srpskih rukometašica da se vrati na međunarodnu scenu, da izguramo jedan ciklus i napravimo novu generaciju za budućnost.

Biljana Balać, pivot, posle velike reprezentativne pauze ima veliku želju da pre svega iskustvom pomogne reprezentaciji.

-Iskreno se nadam dobrom rezultatu. Posle par godina pauze, vratila sam se u reprezentaciju da svojim iskustvom pomognem ovim devojkama. Na njima sve ostaje.

Dijana Števin, desni bek, kao i uvek zrači opimizmom.

-Očekujem da pobedimo. Ne bih ni krenula na put sa drugim razmišljanjem. Uvek sam optimista. Od kada sam u reprezentaciji nikad se nisam bolje osećala, ovoliko pozitivne energije na jednom mestu nigde nema.

Ivana Milošević, desno krilo, posle pauze je ponovo sa reprezentacijom i deli isto mišljenje.

-Mislim da možemo do dobrog rezultata, pa i do pobede, zašto ne? Od kada sam u reprezentaciji atmosfera nikad nije bila bolja i to je sigurno jedan od razloga zašto ovoliko verujem u ovu ekipu.

Andrea Lekić, srednji bek i motor reprezentacije, u očekivanjima od prvog meča je pre svega realna, ali ni jednog delića sekunde ne gubi iz vida plasman na EP.

-Moram da budem realna i da kažem da je svaki rezultat blizu nerešenog dobar za nas jer je Zaječar mesto gde ćemo mi na kraju slaviti. Ne znamo još pravu snagu reprezentacije, ali ako pokažemo onu borbenost iz ove dve predhodne utakmice naravno da verujem u našu konačnu pobedu.

 

ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *