Srpske juniorke počinju misiju "EP 2017" u Češkoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Srpske juniorke počinju misiju „EP 2017“ u Češkoj

Srpske juniorke počinju misiju „EP 2017“ u Češkoj

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, generacija 1998, otputovala je na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji će biti održan u Češkoj od petka do nedelje. Izabranice trenera Dušana Savića, pokušaće da se domognu prvog velikog takmičenja u konkurenciji domaćina, Austrije i Švedske. Dve najbolje reprezentacije izboriće plasman na EP.

  • U odnosu na kadetske kvalifikacije treba istaći da sve ove igračice igraju Super ligu što je veoma važno za njihov razvoj. Igraju najviši rang takmičenja što je mnogo učinilo da njihovo sazrevanje bude brže u klubovima. Koliko je bilo prostora i vremena, iskoristili smo za pripreme. Pokazale su devojke karakter na dvomeču u Crnoj Gori. Ostaje nam da složimo još neke kockice i da se suprostavimo protivnicima, koji su nam za razliku od pre dve godine, bliži po kvalitetu. Uradićemo sve da dođemo do Evropskog prvenstva.

Raspored je po meri…

  • Bolje nismo mogli da dobijemo. Otvaramo sa Austrijankama, čeka nas meč sa domaćinom, a na kraju i Švedska, koja je najkvalitetnija reprezentacija. Ova švedska generacija je u kadetskoj konkurenciji dva prvenstva završavala na sedmom,odnosno, osmom mestu.

Povrede vas nisu mimoišle…

  • Zamenili smo Isidoru Bogunović, a pozvana je Aleksandar Kužet. Golmana Đurašinović (povreda ramena) smo zamenili Nevenu Radojčić iz Minakve. Zadovoljni smo uslovima u Kanjiži, dobro smo radili. Domaćini su nas izvanredno primili, kako u hotelu, tako i u dvorani. Optimizma ne manjka. Daćemo maksimum. Nadamo se da će igranje Super lige biti adut u ova tri meča – zaključio je Savić.

RASPORED
Srbija – Austrija 15.45 (petak)
Srbija – Češka 18 (subota)
Srbija – Švedska 11 (nedelja).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball