SVEČANOST ZA „Zlatne Lavice“: Rukometni Savez Crne Gore obeležio deset godina od srebra iz Londona – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

SVEČANOST ZA „Zlatne Lavice“: Rukometni Savez Crne Gore obeležio deset godina od srebra iz Londona

Rukometni savez Crne Gore organizovao je svečanost na kojoj je obeležen jubilej i uručene plakete igračicama i članovima stručnog štaba reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

I deceniju kasnije, to je jedina olimpijska medalja za Crnu Goru.

Plakete igračicama i članovima stručnog štaba uručio je predsednik Saveza Petar Kapisoda, a svečanosti su prisustvovali ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, i predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

„Srebro iz Londona predstavlja dosanjani san svih igračica koje su danas ovdje i uspjeh koji je obilježio njihove karijere. Medalja i odnos koji ste pokazale prema dresu sa državnim grbom putokaz je svim budućim generacijama koje će predstavljati našu državu na najvećim takmičenjima. Taj sportski uspjeh ima dodatnu težinu, s obzirom na način i emociju sa kojom ste, drage ‘lavice’, iz utakmice u utakmicu potvrđivale da se i iz male države možete nositi sa velikanima svjetskog rukometa. I dan danas, se priča o sportskom čudu koje je došlo iz jedne male Crne Gore. Prošla je decenija, ali sjećanje na nezaboravne londonske dane i danas budi najljepša osjećanja kod svih kojima su rukomet i Crna Gora u srcu”, rekao je predsednik RSCG Petar Kapisoda.

Plakete su uručene Marini Rajčić, Radmili Petrović, Jovanki Radičević, Mariji Jovanović, Anđeli Bulatović, Sonji Barjaktarović, Maji Savić, Bojani Popović, Katarini Bulatović i Majdi Mehmedović, a članice „lavica” u Londonu bile su i Milena Raičević, Suzana Lazović, Ana Đokić, Ana Radović i Jasna Tošković, koje će naknadno dobiti priznanja.

Kao članovima stručnog štaba, plakete su uručene tadašnjem tim menadžeru Emiru Bešliji i direktorki Snežani Damjanac, dok su selektor Dragan Adžić, pomoćnici Vlatko Đonović i Milanka Čelebić, te fizioterapeuti Alen Pepić i Srđan Kojić zbog obaveza bili sprečeni da prisustvuju svečanosti.

Plaketa se dodjeljuje i Predragu Boškoviću, koji je 2012. godine bio predsednik RSCG.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *